Susret sa Kiprom osam godina kasnije: Šta se sve promenilo?

Foto: Nova

Srbija će se od 18 časova sastati sa selekcijom Kipra protiv koje smo zadnji put igrali sada već davne 2016. godine, u vreme kada je Srbija već šest godina bila bez učešća na ozbiljnom natkmičenju bez ikakvih naznaka da će se to promeniti.

Na mestu šefa stručnog štaba se nalazio Slavoljub Muslin koji je uspeo da nas odvede na prvenstvo u Rusiji, međutim na njemu nas nije predvodio već je tu čast imao Mladen Krstajić. Veliku razliku čini kapitenska traka koju je nosio Nemanja Matić pre napuštanja reprezentacije, dok je sadašnji kapiten Dušan Tadić igrao i na toj utakmici, s tim što je zauzimao desnu stranu, dok je danas standardni Filip Kostić bio levo. Mesto centarfora je kao i sad bilo rezervisano za Aleksandra Mitrovića kao mladog i perspektivnog centarfora, a u međuvremenu je došao do statusa nacionalne legende. Andrija Živković i Strahinja Pavlović uvažavaju poverenje oba selektora budući da su tada igrali sa klube, dok u reprezentaciji više nisu Aleksandar Kolarov, Uroš Sajić, Adem Ljajić i Aleksandar Sedlar. Sergej Milinković Savić zanimljivo tada nije dobio šansu i predstavljao je ,,jabuku razdora“ između Muslina i Saveza (navodno) da bi danas bio stub veznog reda kod Stojkovića. Filip Mladenović i danas igra kao prva zamena imenjaku Kostiću, dok Nemanja Maksimović koji je tada igrao uz Matića ima povremenu ulogu, a isto važi i za Marka Grujića. Saša Zdjelar tada nije dobio šansu kao rezerva, dok danas retko sedi i na klupi kada su takmičarski mečevi u pitanju.

Rezultat je buo 2:1 za Srbiju pogocima legendi – Mitrovića i Tadića, a Srbija će danas tražiti iskupljenje nakon ubedljivog poraza od Rusije sa 0:4.