Tanjga razočaran rezultatima: Da nam se ovakva blamaža nikada ne ponovi

Foto: Printskrin

Sportski direktor FSS govorio je o katastrofalnim rezultatima nacionalnih selekcija Srbije.

– Razočaran sam u mnoge stvari koje sam video. Mislim da možemo mnogo bolje. Hajde da krenemo od mlade reprezentacije, odakle bi trebalo da crpimo igrače za A tim. Ruku na srce, pogubili su sve što su mogli. Nedopustivo je igrati nerešeno u Luksemburgu i izgubiti od Severnih Iraca, selekcije koja je do duela sa nama u ovim kvalifikacijama dala samo dva gola. To je bilo toliko ponižavajuće, da se preko toga ne može preći. Nismo ispali na sportsku sreću – istakao je Miroslav Tanjga za Kurir.

Omladinska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Evropsko pevenstvo, budući da je pretrpela dva poraza i zabeležila jedan remi u elitnoj grupi kvalifikacija.

– Daleko više smo očekivali od omladinske reprezentacije. Danci i Portugalci su nas lagano dobili, a mi smo njih pre godinu ili dve lako rešavali. Negde se desio propust i nastao je problem. Ne smemo da zabijamo glavu u pesak, problem moramo što pre da rešimo.

Nikola Lazetić se nalazi na poziciji direktora mlađih kategorija u FSS, te odgovore na pitanja treba tražiti od njega, ali i selektora.

Prvo ću da pričam sa Nikolom Lazetićem i da vidim kako on razmišlja. Onda ćemo da razgovaramo sa selektorima Ljubinkom Drulovićem i Radovanom Krivokapićem. Tek posle toga ćemo da sečemo. To je korektno, idemo redom. Ne smemo da preskačemo bilo koga. Nije ovo moje, ovo je svih nas. Moramo da radimo u interesu Srbije. Da nam se ovakva blamaža nikada ne ponovi. 

Izblamirala se mlada reprezentacije Srbije u momentu kada je izgubila od Engleske rezultatom 9:1.

Nedopustivo je da nam Englezi daju devet golova… Postoje ozbiljna pitanja za selektora… Meni je čudno kako u neki igrači koji nemaju minutažu u klubovima, igraju za reprezentaciju. Ne sumnjam u kvalitet tih momaka. Oni odigraju dobro prvih 45 minuta, a onda nestanu u drugom poluvremenu. Zašto? Zato što nemaju takmičarski ritam. Zato sam tražio analizu od svih selektora. Nikada se nisam mešao u rad bilo kom treneru, selektor mora da ima autonomiju. Ali, kad rezultata nema, mora da odgovori na pitanja zašto nije bilo nekih igrača, zašto su igrali neki koji nemaju minutažu – zaključio je Miroslav Tanjga za Kurir.