Uroš Pavlović na debiju za OFK Budućnost strelac u pobedi nad Hajdukom

Foto: FSB

Nije Dragan Grčić, trener OFK Budućnosti iz Dudovice, pogrešio kada je u zimskoj pauzi od čelnika kluba tražio da angažuju Uroša Pavlovića, u to vreme prvotimca BASK TEK i člana amatarske reprezentacije Beograda. Da je izbor bio dobar, pomenuti igrač je potvrdio već u prvom prolećnom meču za bodove, kada je u 19. minutu postigao gol za pobedu (1:0) lidera Beogradske zone nad Hajdukom sa Liona. Visoki vezista crveno-plavih znalački je iskoristio priliku nu kojoj se našao i primorao golmana gostiju na kapitulaciju.

Pre svega, ovo je mnogo bitna pobeda za nas, a činjenica da sam upravo ja odlučio pobedika mi znači mnogo. Isto bih rekao da je bilo koji drugi moj saigrač bio strelac – kaže Pavlović.

Koliko je činjenica da se utakmica igrala na stadionu Kolubare predstavljala dodatni motiv za tebe pošto si deo karijere proveo i među „rudarima“ iz Lazarevca?

Bila je ogroman podstrek. Nije mala stvar igrati u takvom ambijentu, pred solidno ispunjenim tribinama, pod svetlošću reflektora… Podsetio sam se i vremena kada sam se u dresu Kolubare borio za mesto u prvom timu. Za taj stadion me vežu lepe uspomene.

OFK Budućnost je lider, klub krči put ka Srpskoj ligi…

Sve je u našim rukama. Od nas samih zavisi da li ćemo ostvariti san svih generacija, ali i meštana Dudovice. Radimo dobro, kvalitetno smo se pojačali, a imamo i sve neophodne uslove… Potrebno je da u svaki meč uđemo maksimalno motivisani i nastavimo nisku uspeha – poručuje Uroš Pavlović, zimska akvizicija zonaša kraj Ibarske magistrale.

Tokom karijere ovaj fudbaler nosio je dresove TEK iz Velikih Crljena, mlađih kategorija Crvene zvezde, Kolubare, upskog Jedinstva i BASK TEK odakle je došao u OFK Budućnost.