Alkaraz i Nadal učestvovali na egzibiciji „Netflix slem“ – Španac najavio kraj karijere!?

Foto: Netflix

Rafael Nadal je nastupio na egzibiciji u Las Vegasu, gde je poražen od naslednika – Karlosa Alkaraza sa 3:6, 6:4, 14:12.

Dvojica najboljih španskih tenisera – Rafael Nadal i Karlos Alkaraz su učestvovali na egzibiciji „Netflix slem“.

Veliko interesovanje je vladalo za susret tenisera, koji se pripremaju za američku turneju. Nekada prvi teniser sveta – Nadal je diskretno najavio da bi upravo u toku 2024. godine mogao da se povuče iz belog sporta, što je i očekivano, budući da je u prethodnih 13 meseci zbog povreda odigrao samo jedan turnir.

– Ne znam na kom sam nivou, bilo je boljih i gorih trenutaka. Najvažnije da sam ovde – ako je tako, to je već dobra vest. Za mene je najvažnije da provedem nekoliko dana u Indijan Velsu, da treniram sa drugim igračima. Priprema za Indijan Vels nije bila sjajna, a pred Brizbejn je to bilo vrlo dobro. Želim da igram trening setove između egzibicije sa Alkarasom i meča prve runde u Indijan Velsu, u ta tri dana. Za mene je najvažnije da zdrav napustim Indijan Vels. Zatim sledi sezona na šljaci, koja može i ne mora da mi bude poslednja, nisam odlučio sto posto, ali ide ka tome da mi bude poslednja – poručio je Rafael Nadal.