VEZENKOV O EVROLIGAŠIMA U NBA: „Potcenjeni smo, pogledajte Vasu Micića“

Košarkaš Saša Vezenkov, koji je prešao iz Evrolige u NBA kao MVP, delio je svoja iskustva o izazovima s kojima se susreo u obe ligi. Iako je napustio Olimpijakos i postigao uspeh u Evroligi, u NBA ligi se suočava s potpuno drugačijim zahtevima.

Vezenkov ističe da u NBA ligi nije dovoljno imati titulu MVP-a iz Evrolige kako bi se dobila priznanja ili šanse. Naglašava da se mora dokazati iznova i iznova, počevši od nule. Osim toga, ističe da je važno brzo se prilagoditi, inače će biti izuzetno teško.

Govoreći o percepciji igrača iz Evrope u NBA-u, Vezenkov smatra da su često potcenjeni. On naglašava da mnogi evropski igrači imaju talenat i mogućnosti, ali je ključno da dobiju priliku i prostor za dokazivanje. Pohvalio je primer Vasilija Micića, koji je počeo dobijati više minuta u Šarlotu i pokazuje svoju vrednost.

„Da, 100 posto. Mislim da i mi možemo da igramo, sve je u tome da li dobijaš šansu, ima mnogo momaka iz Evrope čiji timovi nisu dobri trenutno. Micić sada dobija više prostora u Šarlotu, prihvatio je svoju ulogu i to radi odlično. Ne znam da li može da bude starter u ovoj ligi, ali može da odigra dobre minute i da ima solidnu ulogu u timu. On zna da igra košarku“, rekao je bivši košarkaš Olimpijakosa.

Vezenkov je takođe podelio svoje iskustvo iz vremena provedenog u Barseloni, ističući da je imao teške trenutke i da se nije osećao adekvatno podržanim. Ipak, izdvaja pozitivni odnos s trenerom Huanom Karlosom Navarom i prijateljstva koja je stekao.

Što se tiče mogućnosti povratka u Barselonu, Vezenkov ne isključuje tu opciju, ali ističe da je njegovo iskustvo bilo izazovno i da su ga neki ljudi u klubu možda neshvatili ili mu nisu pružili pravu priliku.