Žalgiris bolji od Baskonije, Efes se izjednačio sa crno-belima na tabeli

FOTO: Andrej Čukić

U 31. kolu sjajni Elajdža Brajant predvodio Efes do pobede, Žalgiris na krilima Evansa potopio Baskoniju,  Alek Piters u poslednjoj četvrtini protiv Asvela blistao, dok je Hezonja gurnuo Partizan ispod crte.

U duelu između Efesa i Albe pobedu je odneo Turski klub (85:84). Odličnu utakmicu za Efes je odigrao Elajdža Brajant koji je upisao 20 poena, pet skokova i četiri asistencije, a pratio ga je Vil Klajburn sa 13 poena. Za ekipu iz Berlina je najbolji Olinde sa 17 poena i pet skokova i njegov saigrač Met Tomas sa istim brojem poena.

Žalgiris savladao Baskoniju (94:76). Kinan Evans je bio najistaknutiji u redovima domaćih koji je postigao 20 poena i upisao četiri asistencije, Kevarius Hejs ga je pratio sa 17 poena i sedam skokova. Najbolji u rosteru Duška Ivanovića su bili Kodi Miler Mekintajer sa 16 poena i sedam asistencija, dok je Markus Hauvard odigrao slabiju partiju nego inače sa 14 poena.

Olimpijakos u poslednjoj četvrtini probio Asvel (80:64). Alek Piters za domaće je bio najefikasniji sa svojih 17 poena i šest skokova, a pratio ga je Mustafa Fal koji je dodao 12 poena i uhvatio takođe šest skokova. Timoti Luvavu je za gostujuće bio solidan sa 14 poena i četiri skoka.

Real slavio u punoj Areni protiv Partizana (76:88). Hezonja okončao meč sa 25 poena, dok je za crno-bele Kaminski zavšio meč sa 19 poena, a Naneli i Panter ubacili po 16 poena.