EURO kvalifikacije: Kiša golova

Foto: Reuters

Gruzija je najpre na domaćem terenu savladala Luksemburg sa 2:0, a junak utakmice je bio Zivzivadze koji je pogocima u 40. i 63. minutu poslao svoju zemlju u narednu rundu.

Bosna je nakon preokreta izgubila od Ukrajine sa 1:2 u Zenici. Iako su izabranici Save Miloševića bili bolji tokom celog meča i poveli autogolom Matvienka u 57. minutu, Ukrajinci su preko Jaremčuka i Dobika došli do preokreta u poslednjih pet minuta meča.

Grčka je rutinski deklasirala Kazahstan sa 5:0 a u listu strelaca su se redom upisali Bakasetas, Pelkas, Joanidis, Kurbelis i Marokin koji je zatresao sopstvenu mrežu.

Na megdan Ukrajini ide Island koji je sa 1:4 het trikom Gudmudsona uz gol Traustasona trijumfovao nad Izraelom koji je poveo golom Zahavija iz penala.

Poljska je takođe bila ubedljiva protiv Estonije, a golove su postigli Frankovski, Zjelinski, Pjotrovski, Simanski uz autogol Metsa, dok je Vetkal pred kraj meča postigao počasni gol.

U sličnom maniru su završili Vels i Finska. Rezultat je bio 4:1 za Vels, a mrežu su tresli Bruks, Vilijams, Džonson i Džejms dok je Temu Puki ublažio rezultat.