Željko nakon Olimpijakosa: „Mi se ne odužujemo navijačima na pravi način“

FOTO: MN Press

Nije se trener crno-belih dugo zadržao na konferenciji nakon bolnog poraza od Olimpijakosa (69:74).

-Prvo, čestitam Olimpijakosu. Sve je rešeno u poslednjoj četvrtini, igrali smo užasno u poslednjih 10 minuta i zato sto izgubili utakmicu- započeo je Obradović.

Petorka koja je započela utakmicu, ista je i završila…

– Ima istine u tome. Ta petorka koja je počela je i završila. U najvažnijim minutima su isti igrači bili na terenu. Nismo imali pomoć sa klupe i opet smo došli u situaciju da sami sebe pobedimo. Donosili smo katastrofalne odluke i dali im priliku da daju lake poene iz kontri posle izgubljenih lopti. Pretrčali su nas. Glupe izgubljene lopte u tom periodu, ali ako imaš 13 razlike u poslednjih 10 minuta, to je ogromna prednost. Treba da igraš pametno, a mi smo imali loše odluke- rekao je Željko.

Kaminski i Kaboklo sve bolji u poslednje vreme, te je Željko spomenuo i njih dvojicu.

Videćemo kako bude išlo. On je dosta dobro odradio večeras. Ali, on i mnogi igrači treba da igraju sa više rezona. Nisu kretnje bile dobre. Kad ima prednost koju je imao kad su oni imali četiri mala igrača, trebalo je više da koristi. Tada smo i napravili prednost u skoku, koju nismo uspeli da materijalizujemo- izjavio je trener crno-belih.

Kad nije bilo više pitanja, Obradović se sam obratio:

– Ja uvek moram da kažem ono što je mnogo važno za mene, a to je podrška ovih ljudi. Fantastična atmosfera, oni veruju najviše u nas, a mi im se ne odužujemo na pravi način.