Zemun bolji od Ušća, bez pobednika u Obrenovcu

Foto: FK Zemun

Golovima Luke Svetličića i Nemanje Kojića, fudnaleri Zemuna stigli su do pobede u duelu sa Ušćem Novi Beograd. Bez pobednika je završen komšijski derbi u Obrenovcu između Radničkog i Prve iskre (1:1).

Lider sa Gardoša morao je da uloži dosta truda i napora kako bi na kolena bacio kvalitetan, ali i borbeni sastav Ušća. Igralo se borbeno za svaku loptu. Viđeno je nekoliko lepih akcija koje prevazilaze srpskoligaški rang. Domaćin je do prednlsti došao u smiraj prvog poluvrenena kada je Luka Svetličić primorao odbranu gostiju na kapitulaciju.

Nastavak je dobro počeo za Zemunce. Već u ovodnim minutima drugog poluvremena, lopti je put do mreže pronašo i Nemanja Kojić u 49.minutu.

Pokušavali su gosti da ublaže prednost, imali su prilike, ali se do kraja fezultat nije promenio.

U komšijskom derbiju nije bilo pobednika, sa po golom na obe strane.

„Hemičari“ iz Bariča nisu želeli da ustuknu pred favorizovanim Obrenovčanima. Već u 20. minutu Šarićje doneo prednost Prvoj iskri.

Nastojanja domaćih igrača da stignu do preokreta nisu urodila plodom. Jedino što je „Rabi“ pošlo za nogom jeste izjednačujući gol Kukolja u 55. minutu, za spostavilo se na kraju konačnih – 1:1.