Zvezdina generacija koju je fortuna zaboravila

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

Dan nakon podele bodova u 172. večitom derbiju, utisak je da za propuštenom pobedom mogu mnogo više da žale fudbaleri Crvene zvezde, što nije prvi put ove sezone kada je reč o aktuelnom srpskom šampionu. Prvo kroz glavu prođe utakmica protiv Jang Bojsa u Bernu…

Zvezdini fudbaleri su uputili čak 12 šuteva u okvir gola, ali postigli samo dva pogotka, uprkos tome što su okvir gađali tri puta. Pogodio je Ivanić stativu, a zatim u drugom poluvremenu Bukari i Mimović prečku, uz dva zicera Bukarija i po jedan od strane Endiajea i Stamenića. Posed lopte je iznosio 72 posto u Zvezdinu korist, što je takođe nezapamćen statistički parametar kada je reč o večitim derbijima, ali heroj utakmice bio je golman Partizana – Jovanović.

Utakmica koja je determinisala Zvezdinu jesen u Evropi bila je ona protiv Jang Bojsa u Bernu. U uvodnih pet minuta je na semaforu moglo da stoji 0:2. Prvo je Endiaje izašao ispred golmana Račopija i gađao pravo u njega, da bi zatim glavom praktično promašio prazan gol. Kontra Bukarija iz 24. minuta, usled neodlučnosti (ili sebičnosti) nije rešena na pravi način, a u drugom poluvremenu je dva zicera imao Mijatović uz odličnu priliku Krasoa i stativu Endiajea. Rezultat je na kraju bio 2:0 za domaćina.

Ništa drugačije nije bilo ni protiv TSC-a na Marakani kada je Zvezda izgubila bodove i odigrala 1:1, kao ni u mečevima protiv Voždovca i Čukaričkog, u kojima crveno-beli jesenas nisu osvojili ni bod.