Aca Trifunović za „Max Sport“: Derbi, to mora da se doživi

Foto: Instagram

Jedan je od onih koji je imao tu privilegiju da oseti huk 100.000 ljudi, da odigra mnoge velike utakmice, a kako i sam kaže, posebne su bile one sa kojim je njegov Partizan igrao protiv Crvene zvezde, Hajduka, Dinama… Imenom i prezimenom Aca Trifunović. Neko reče, bio je fudbaler sa dinamitom u nogama.

Šta bivši as crno-belih očekuje od nardne priče večitih rivala?

Kad neko kaže derbi, ja se malo brecnem, pa pogledam oko sebe – kazuje Trifunović za „Max Sport“ – Danas, se derbi igra na sve strane. Pratim fudbal od malih terena, do onog širom Evrope i sveta i sveje danas neki derbi. Svaka čast svakome, ali derbi je jedan, samo jedan u našem fudbalu.

Zvezda i Partizan izlaze 173.put u takvoj utakmici na megdan jedni drugima?

Eto, samo ta brojka sve govori. Pomnožite je sa igračima, trenerima, sudijama, a o navijačima da ne govorimo, pa koja brojka se dobija? Nema tog digitrona koji može sve da sabere… E, to je taj derbi. To je utakica svih utakmica. I da vam kažem nešto, derbi ne može da se prepriča, on mora da se doživi.

Da se ipak, vratimo na pitanje sa početka. Derbi sutra?

Voleo bih da vidim jednu mušku, fajtersku utakmicu. Kažu, Zvezda je prva. Pa šta? Pobeđivao je Partizan više puta crveno-bele kada su bili bolji na tabeli. Bilo je i obrnuto, slavile su komšije i protiv nas, kada su nas već svi bili proglasili pobednicima. Nema tu jači, slabiji, bolji… Pobeđuje ko bude u tih 90 minuta više prikazao, ko bude imao i više sreće.

Kako vidite igru Partizana?

Znaju da bljesnu, a znaju da ih nema nigde, Ipak, verujem da će protiv Zvezde da pokažu da vrede. Imaju moji crno-beli dosta dobrih igrača. Na prehodnom derbiju su dali dva gola, neka bude tako i ovoga puta. Valjda će da bude dovoljno za pobedu – rekao je Aca Trifunović, legendarni vezista Partizana.