NEĐIĆ O TEKUĆOJ SEZONI: Imali smo krizu rezultata, a ne krizu igre!

FOTO: Starsport

Marko Neđić, trener Grafičara je govorio za „“Max Sport“ o slabijem prvom delu sezone, ali i o drugom delu gde je njegova ekipa ispunila ono što je on zahtevao.

Mislim da sa ovom mladom ekipom bez velikog iskustva, da je ovo ozbiljan podvig, ušli smo u plej-of. Videli ste, u drugom delu sezone smo završili na četvrtom mestu u baražu, dok smo u prvom delu imali krizu rezultata, a to nije kriza igre. Da smo u prvom delu igre složili sve kockice bilo bi drugačije, ali opet kažem to je sve neiskustvo jer su mladi igrači, da smo igrali u prvom kao što igramo u drugom delu igre bilo bi sve drugačije.

Koliko je prvi deo sezone bio loš, toliko je drugi deo bio odličan za ekipu Neđića.

– U drugom delu smo izgubili dve utakmice i to sa minimalnim rezultatom, mislim da ni to nismo zaslužili, ali to neiskustvo je možda doprinelo svemu tome. Momci su u drugom delu sezone odigrali stvarno na ozbiljnom nivou- nastavio je Neđić.

-Mi smo lepo počeli sezonu, ali eto ponavljam desila se kriza rezultata, koju smo naravno posle popravili. Nama je bitno da razvijamo te momke, verovali smo u njih i na kraju se to isplatilo.

Grafičar je ove sezone sklon tome da postižu ili prime gol u 80. minutu pa na gore. Neđić nam je objasnio što je to tako.

-Mi svaku utakmicu idemo na pobedu, kada izjednačimo mi se nezadovoljavamo time, ne zatvaramo se i ne čuvamo rezultat, već idemo da postignemo još jedan gol. U prvom delu nam se to nije baš lepo vratilo, dok je u drugom delu bilo sve kako treba. Kako su momci više sazrevali to se manje dešavalo.

Marko ne krije da će i protiv jačih protivnika ići na pobedu jer želi da tim momcima stvori pobednički mentalitet.

– To je želja za pobedom, želja za golom više. Mi smo takva ekipa, ne želimo da se zadovoljimo nerešenim rezultatom. Želimo da tim momcima stvorimo pobednički mentalitet, dakle kada je nerešeno uvek ćemo juriti da damo taj jedan gol- zaključio je trener Grafičara.