HANGA ZAVRŠIO SEZONU: „Polomio sam kost na dva dela…“

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga suočava se sa ozbiljnom povredom leve šake koja će verovatno okončati njegovu sezonu, otkrio je u intervjuu za mađarski portal.

„Najverovatnije je sezona za mene završena. Polomio sam kost na dva dela, juče sam skinuo gips i moraću da mirujem između šest i osam nedelje“, izjavio je Hanga.

Povreda se dogodila na treningu u potpuno bezazlenoj situaciji dok su se borili za loptu. Hanga je opisao da mu se metakarpalna kost prepolovila nakon udarca u ruku.

Ova povreda označava značajan gubitak za košarkaše Crvene zvezde, posebno uoči plej-ofa ABA lige. Hanga je bitan igrač u odbrani tima, a Crveno-beli se trenutno nalaze u četvrtfinalu ABA lige protiv ekipe Studentskog centra. Nakon tesne pobede na svom terenu, imaju prednost od 1:0 i nadaju se plasmanu u polufinale.

Hanga je ove sezone u Evroligi prosečno beležio osam poena, uz 2,9 skokova i 2,4 asistencije po meču. Posebno se istakao protiv svog nekadašnjeg kluba, Real Madrida, kada je ubacio 22 poena.

„Ponosan sam što sam letos potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, klubom sa dugom istorijom u kojem sam imao priliku da igram pred 20-22 hiljade ljudi nekoliko puta nedeljno. Potpisao sam ugovor na jednu ili dve godine, ali ništa nije sigurno. Moja budućnost mnogo zavisi od toga šta će mi klub saopštiti, da li moja povreda utiče na njihovu odluku ili ne. Mislim da ću znati da li ostajem u Beogradu najkasnije za mesec dana“, zaključio je Hanga.