AMERIKANCI ODUŠEVLJENI VUKČEVIĆEM: Da li je Obradović bio nepravedan prema Tristanu?

FOTO: Alex Brandon

Tristan Vukčević sve bolji u Vašingtonu.

Srpski centar pruža sjajne partije u najboljoj ligi sveta od kada je otišao iz Partizana. Po meču beleži 7.3 poena, skoro četiri skoka (3.9), jednu asistenciju, dok mu je indeks korisnosti 9.6. Kao novi igrač Vizardsa, brzo je dobio solidne minute, te se pokazao na pravi način, ali ne smemo da zaboravimo da ipak igra u timu koji je pretposlednji u Istočnoj Konferenciji.

Uzmimo u obzir da se u ovu statistiku računaju sve partije od kada je došao u NBA ligu. Prvih pet utakmica je ukupno odigrao 31 minut gde je upisao svega devet poena, ali kada dobije veću minutažu, onda svaku utakmicu bude dvocifren. Najbolje je odigrao protiv Portlanda kada je ubacio 17 poena i obezbedio sedam skokova.

Ofanzivno je Vukčević izvanredan, ali kada je u pitanju defanziva, tu već mora da se radi da bi postao kompletan igrač.

Ovu minutažu nije imao u Partizanu, Obradović stoji iza toga da ko bude najbolji na trenzima da će on igrati meč koji sledi, Vukčević očigledno nije blistao na treninzima crno-belih čim nije ulazio često u igru.

Ovakvom igrom koju sad pokazuje, sigurno bi pomogao Partizanu u borbi za plej-in, ali najtrofejniji trener nije video to u njemu.