Bajern – Arsenal 1:0; Kimih je presudio Englezima!(UŽIVO)

Foto: FC Bayern Munich

90′ – KRAJ MEČA! BAJERN PROLAZI U NAREDNU RUNDU REZULTATOM 3:2 

85′ – Musijala je pobegao odbrani, ali Raja uspeva da odbrani. Arsenal kao da se predao s obzirom da ne uspeva da ozbiljnije pripreti.

80′ – Nastavlja se ofanziva Bajerna kao da je rezultat obrnut.

75′ – Ne uspevaju gosti i dalje da se saberu nakon primljenog gola pa Bajern stabilno drži loptu u nogama. Meč je daleko od rešenog, ali ako se nastavi ovako, ne piše se dobro Artetinom timu.

65′ – Umalo da Bajern ponovo pogodi nakon samo 120 sekundi, ali je Sane loše zahvatio loptu i održao Arsenal u igri.

63′ – GOOOOOOOOL!! Upornost se napokon isplatila Nemcima! Kimih je ostao sam u kaznenom prostoru i glavom zakucao loptu u gol! Velike zasluge idu i Gereiru koji je poslao sjajan centaršut.

56′ – Arsenal preuzima inicijativu. Haberc bi verovatno postigao gol da mu Dajer nije sa stopala sklonio loptu koju je poslao Martineli.

50′ – Kratka pauza za predah. Intenzitet meča je izuzetno jak, ali mreže još uvek miruju. Videli smo sjajne šanse za oba tima i biće zasluženo ko god prođe dalje.

46′ NEVEROVATNE PRILIKE ZA BAJERN! Gorecka je šutirao i pogodio stativu, da bi zatim isto glavom učinio i Gereiro! Neverovatno je da Bajern još uvek ne vodi.

Utakmica je nastavljena.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45′ – Igraće se minut nadoknade, a Bajern planira da smireno ode na pauzu pa igrači polako dodaju loptu na sredini terena.

40′ – Arsenal još uvek pritiska zadnju liniju Bajerna, ali su im napadi manje opasni nego što su bili pre desetak minuta, a Nemci lakše otklanjaju opasnost.

36′ – Uzburkala se atmosfera. Bajern je hteo na brzinu da izvede aut dok igrači nisu bili spremni, što je sudija Makeli osujetio. Delovalo je da su se izabranici Tomasa Tuhela smirili nakon ofanzive Arsenala, ali Englezi još uvek drže kontrolu.

30′ – Odegard je uspeo da se izbori za šut koji nije bio previše jak, ali je propisno namučio Nojera. Ubrzo je ponovo golman Bajerna bio ugrožen kada je Haverc utrčao u prazan prostor, ali je bio u ofsajdu.

28′ – Arsenal se stabilizovao pa se trenutno pretežno igra na polovini Bajerna. Nemci igraju čvrstu odbranu pa je gostima jako teško da je probiju kroz pas igru. Dobar pas u prostor je dobio Haverc, ali nije mogao da ga iskoristi bolje.

24′ – Ponovo se istakao Raja! Musiala je sjajno šutirao sa distance, ali je golman Arsenala paradom odbranio. Bavarci su krenuli da ,,pojačavaju“ i deluje da sledi prava ofanziva.

23′ – Fantastičnu kontru je imao Bajern. Gereiro je ,,povukao“, a zatim proigrao brzonogog Mazrauija, međutim Raja je uspeo da vrhovima prstiju pošalje loptu u korner nakon kog je opasnost otklonjena.

20′ – Arsenal polako prelazi u fazu napada. Martineli je krenuo u prodor po levoj strani i uputio loptu, ali je Nojer ostao pribran.

15′ – Posed lopte kontroliše Bajern koji ne dozvoljava Englezima da uspostave tempo, ali još uvek ne kreće u ozbiljniji presing.

10′ – Igra se vrlo oprezno na obe strane, jedan gol može da reši mnoga pitanja pa se timovi ne zaleću i čekaju grešku.

5′ – Atmosfera u Minhenu je sjajna. Navijači Bajerna su svesni koliko je za njih važno da Bavarci osvoje trofej ove sezone, a Liga šampiona je jedina prilika.

4′ – Kejn je izašao iz gužve i šutirao ka golu, međutim lopta je otišla daleko od mreže.

1′ – Utakmica je počela.