Barselona – PSŽ 1:4; Barselonu je koštao igrač manje

Foto: Getty images

1′ – Utakmica je počela.

‘7 – Barselona sigurno preuzima inicijativu.

12’ – GOOOOOOOOOL!! Silovit početak Barselone daje rezultate. Na asistenciju Jamala sa desne strane Rafinja zakucava loptu u mrežu i u perfektnom trenutnku Kataloncima daje prednost od ukupno dva gola!

20′ – Odlična šansa za Levandovskog koji nakon odbitka dolazi do lopte i sa 11 metara iskosa šutira tik preko prečke.

25′ – Sve vreme se igra na polovini gostiju koji nisu mogli da se odbrane od presinga Barselone sve dok nisu dobili korner nakon koga je Dembele probao da iznenadi Ter Štegena, a lopta je završila na spoljnom delu mreže. Izgleda da gosti polako prelaze u napad.

28′ – Parižani prete sve ozbiljnije. Empabe je došao do lopte i šutnuo po sredini gola što je uspeo da odbrani Ter Štegen, a zatim je ponovo probao glavom da bi ,,očistio“ Kunde sa peterca.

29′ – BARSELONA IMA IGRAČA MANJE! Barkola je dobio odličan pas u prostor i izašao je praktično sam ispred golmana, a Ronald Arauho ga je u poslednjem trenutku startom sa leđa zaustavio zbog čega je dobio direktan crveni karton. Veliki peh za Barselonu koja meč nastavlja bez glavnog štopera.

32′ – Dembele je izveo slobodan udarac koji je završio preko prečke, ali je utisak da bi manja šteta za tim bila primljen gol nego da ostatak meča igraju bez stuba odbrane.

34′ – Cenu je platio Lamin Jamal koji prerano napušta teren kako bi Injigo Martinez popunio “rupu“ na poziciji štopera. Čeka nas interesantan rasplet.

40′ – GOOOOOOOOOOL! – Nakon samo osam minuta Barselona nema ni igrača ni prednost na meču! Barkola je dobio dobru loptu po levoj strani i poslao oštar centaršut koji nije uhvatio Embape, ali jeste Dembele i iz sve snage zakucao loptu u gornji unutrašnji deo mreže spoljnim udarcem.  Nakon VAR provere videlo se da Barkola nije primio loptu u ofsajdu, a žuti su zbog protesta dobili Martinez i Embape.

42′ – Ne planiraju Parižani da se zaustave, pa što pre nastavljaju presing. Pokušavaju da zaprete uglavnom preko brzonogih krilnih napadača i upute loptu u peterac ili na drugu stativu, što im je kod gola već pošlo za rukom.

45′ – Ne postoji rešenje za Barkolu koji po levoj strani pravi opasne probleme domaćem timu i šalje oštre lopte koje čekaju da ih Dembele ili Embape smeste u mrežu.

45+1′ – Žuti karton dobija Fabijan Ruiz zbog starta nad Pedrijem koji mu je prišao sa leđa tokom borbe za loptu i dobio lakat u lice.

45+3′ – Velika prilika za PSŽ! Nuno Mendeš je ovaj put uposlio Dembelea koji očigledno voli da igra protiv bivšeg kluba pa je uhvatio dobar volej koji je išao vrlo nisko zbog čega bi ga Ter Štegen vrlo nezgodno sačuvao da je išao u gol, a ne nekoliko santimetara pored desne stative.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

46′ – Utakmica je nastavljena.

49′ – Drugo poluvreme nastavlja gde je prvo stalo. PSŽ napada, a prvi šut je uputio Hakimi sa distance- Ter Štegen je uz dosta poteškoća poslao udarac u korner nakon kog nije bilo ozbiljnije šanse. Katalonci nikako da dođu do predaha.

52′ – Ponovo fenomenalna prilika! Embape je u kaznenom loptu skrenuo do Fabijana Ruiza koji je prijemom pobegao odbrani i izašao sam da bi šutirao dijagonalno, međutim lopta odlazi nekoliko milimetara pored stative i neverovatno je kako nije u mreži.

54′ GOOOOOOOOOOOOOOL!! Napokon pogađaju gosti! Nakon brojnih napora nakon izvedenog kornera lopta dolazi do Vitinje koji se nalazio na 20 metara od gola i poslao snažan udarac po zemlji koji Ter Štegen nije mogao da odbrani. Lopta je završila u donjem desnom delu mreže a rezultat je izjednačen ukupno!

55′ – KAKVA ŠANSA ZA BARSELONU! Gundogan je izašao nakon početnog udarca ispred odbrane i šutem pogodio stativu!

56′ – Crveni karton dobija Ćavi nakon protesta i agresivne reakcije kraj aut linije.

59′ – Penal za PSŽ! Kanselo je u nameri da pokupi loptu faulirao Dembelea koji je stigao ranije i iskusno se zagradio pa je klizeći start Portugalca dobio po nogama.

61′ – GOOOOOOOOOOOL! PSŽ je napokon u prednosti koju sa bele tačke donosi Embape. Ter Štegen je pogodio stranu i bacio se na desno što je bolje moguće, ali je Embape šutirao u širinu pa je fizički nemoguće bilo uhvatiti loptu. Kada je penal perfektno izveden golman se ne pita puno čak iako se radi o jednom od najboljih na svetu.

62′ – Markinjos dobija žuti karton zbog prekršaja nad Levandovskim tokom skok duela.

65′ – Gundogan je takođe ,,požuteo“ usled protesta jer nije sviran jedanaesterac u korist Španaca.

73′ – Gosti su usporili tempo nakon mnogo uzbuđenja pa do gola pokušavaju da dođu dugim loptama, dok Barselona nikako ne uspeva da preuzme inicijativu iako zaostaje rezultatski.

73′ – Brza kontra Barselone je rezultovala udarcem Levandovskog po zemlji pa je Donaruma ipak uspeo da odbrani. Da je šut išao samo malo u stranu lako bi moglo da dođe do izjednačenja.

77′ – Li Kang In menja Barkolu, a Asensio Fabijana Ruiza. Barselona je sa druge strane ograničena u rotaciji usled prinudnih promena sa početka meča.

78′ – Rafinja je uspeo da prođe kroz odbranu Parižana, ali je ponovo sa ivice peterca šutirao dijagonalno pored gola.

80′ – Vidljivo je da Barselona ne planira da se preda do poslednjeg zvižduka, ali je veliki problem nedostatak dodatnog napadača uslovljen igračem manje.

80′ – Ugarte dobija priliku umesto Zair Emerija u redovima tima koji predvodi Luis Enrike.

82′ – Umesto ozbiljnih prilika u poslednjih nekoliko minuta dominiraju izmene kojima se treneri pripremaju za veoma intenzivnu završnicu.

83′ – Barselona mora da krene u totalnu ofanzivu, pa umesto Kansela i De Jonga u igru ulaze Feliks i Fermin.

85′ – Slobodan udarac za Barselonu je izveo Rafinja, au duelu koji se odigrao na sredini kaznenog između bele tačke i sredine peterca su se sudarili Levandovski i Donaruma. Tražili su gosti penal, ali je evidentan bio ofsajd.

88′ – Velika kontra za domaći tim, ali je Levandovski izgoreo u želji da sam reši situaciju ,,dva na dva“ pa je brzo izblokiran. Barselona prelazi u poslednju ofanzivu pred kraj dok će se gosti do kraja meča braniti i pretiti iz kontre. Dembelea je zamenio Kolo Muani.

89′ – GOOOOOOOOOOOOOOOLLLLL! Nakon kornera je usledila munjevita kontra PSŽ-a – prvo je Ter Štegen uspeo da odbrani šut Embapea, zatim je probao Vitinja čiji je udarac nemački čuvar mreže ponovo odbio, ali samo do dvadesetpetogodišnjeg napadača koji loptu smešta u mrežu i, čini se, zadaje završni udarac Barseloni.

90’+3 – Embape je veoma snažno ,,opalio“ po lopti sa distance, a Ter Štegen je bio prinuđen da napravi efektnu paradu iako njegov tim ima dva gola zaostatka.

KRAJ UTAKMICE – PARI SEN ŽERMEN PROLAZI U NAREDNU RUNDU POBEDOM OD 1:4 I UKUPNIM REZULTATOM 4:6.