Borusija Dortmund – Atletiko Madrid 4:2 (5:4)

FOTO: EPA

1′ – Utakmica je upravo počela.

5′ – Morata je imao odličnu priliku da postigne gol, ali je šutirao malo pored stative.

12′ – Borusija ima posed, ne dozvoljava svom protivniku da im pripreti.

16′ – Brant je imao odličnu priliku da izjednači ukupan rezultat. Šutnuo je u sam ugao gola, ali je Oblak očekivao, te mu je odbranio šut.

22′ – Zasigurno da Dortmund ima inicijativu, iako su imali samo jednu pravu priliku preko Branta u 16. minutu, sve su bliži da povedu, odnosno da izjednače rezultat.

27′ – Domaćini uglavnom pokušavaju preko krila da ugroze gol Jana Oblaka, ali se za sada  gosti uspešno brane.

30′ – Prvi žuti karton na meču je zaradio Cezar Aspilikveta.

34′ – GOOOOL!!!!  Hulijan Brant je izjednačio ukupan rezultat sjajnim šutem. Mats Humels mu je asistirao. Sada je egal!

39′ – GOOOOL!!!! Marsel Sabitser je centrirao u šesnaesterac, a Ian Matsen je ispratio taj centaršut i pogodio. Sada igrači Dortmunda imaju rezultat koji ih vodi u polufinalnu utakmicu!

43′ – Dortmund zasluženo vodi, uputili su čak devet šuteva dok je Atletiko šutnuo svega tri puta od kojih je samo jedan bio malo veća opasnost po gol Kobela.

43′ – Džulijan Rajerson je prvi igrač Dortmunda koji je sankcionisam žutim kartonom.

45+1′ – Mario Hermoso je zbog ovog starta dobio žuti karton.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

46′ – Utakmica se upravo nastavila.

46′ – Čolo Simeone je na poluvremenu napravio trostruku izmenu. Barijos, Koreja i Rikelme su zamenili Molinu, Moratu i Aspilikvetu.

49′ – GOOOOOL!!!! Grizman je oštro izveo korner na drugu stativu  gde je pogodio Maria Hermosa koji je šutirao po sredini gola, ali je Mats Humels skrenuo loptu u svoj gol. Ponovo imamo egal!

51′ – Solidna prilika za Matsena, ali mu je Himenez izblokirao udarac.

57′ – Sjajna prilika za Anhela Koreju! Mogao je Argentinac da vrati utakmicu kako je izgledala pre početka, ali je bio neprecizan.

62′ – Posed lopte je još uvek na strani Dortmunda, ali je Atletiko u drugom poluvremenu mnogo više opasniji.

64′ – GOOOOOL!!!!! Kobel je sjajno odbranio prvi šut Koreje, ali mu se srećno odbila lopta, te je zakucao iz sve snage pod prečku! Sada Atletiko ima rezultat koji ga vodi dalje.

66′ – Bajno Gitens ulazi, a meč je završio Karim Adejemi.

69′ – Brant je pokušao direktno iz slobodnog udarca da ugrozi gol Oblaka, ali moraće to mnogo bolje sledeći put da bi savladao Bblaka iz te udaljenosti.

71′ – GOOOOOL!!! Niklas Filkrug je glavom iz teške pozicije postigao gol, drugi put na meču je asistenciju upisao Marsel Sabitser. Ponovo smo na nuli!

74′ – GOOOOOL!!!! Marsel Sabitser posle dve asistencije postiže i gol! Pokupio je odbijenu loptu malo unutar šešnaesterca i snažno šutirao u donji desni ugao. Dortmund ponovo ima rezultat koji ga vodi dalje!

78′ – Incijativa Dortmunda se nastavlja, imaju rezultat koji ih vodi dalje i još uvek napadaju. Igrači Atletika se u ovom periodu utakmice ne pitaju mnogo.

81′ – Kakva prilika! Niklas Filkrug je mogao da reši utakmicu, došao je u situaciju jedan na jedan sa golmanom, te je šutirao direktno u njega.

82′ – Ređaju se šanse za Dortmund, nakon Filkruga i Sančo je imao priliku da postigne gol. Oblak je sve to pratio i smireno pokupio loptu.

84′ – Saul Nigez menja Rodriga De Pola.

86′ – Salih Oščan je zamenio Džejdona Sanča.

87′- Sabitser je snažno šutirao sa velike udaljenosti. Oblak još uvek ostavlja nadu svom timu da se izbore za produžetke.

90′ – Marko Rois ulazi, a izlazi strelac prvog gola Hulijan Brant.

90′ – Utakmica je produžena za  još četiri minuta, toliko nade ima Atletiko da dođe do gola.

90+4′ – Atletiko bez šansi u nadoknadi vremena, Dortmund se izvanredno brani.

KRAJ UTAKMICE! DORTMUND JE SAVLADAO ATLETIKO MADRID UKUPNIM REZULTATOM 5:4!