Bivši klub Ivana Ergića prešao put od Lige šampiona do amaterskog ranga!

Foto: Gulever images

Nekada u vrhu, u eliti, danas na niskim grama, gotovo na najnižim. Baš ovako u najkraćem, može da glasi konstatacija kada je reč o Fudbalskom klubu Bursa, nekadašnjem šampionu turskog fudbala.

Oni koji pomno prate zbivanja u evropskom fudbalu, svakako se sećaju te 2010. godine, kada je ovaj klub postao najbolji u turskom šampionatu i taj uspeh doneo mu je igranje  u Ligi šampiona, a za rivale je u grupi imao velikane, sam krem fudbalske Evrope. Igrala je Bursa sa Mančester junajtedom, Valensijom i Glazgov renđersom!

Deo te generacije bio je i nekadašnji srpski reprezentativac Ivan Ergić.

U narednim sezonama i pored činjenice da je 2013.godine ponovo bila blizu vrha, Bursa je igrala u kvalifikacijama za Ligu Evrope, gde je u prvoj sezoni eliminisana od naše Vojvodine, a već naredne i od gruzijske Čikure. I onda sledi strmoglavi pad,

Usledilo je ispadanje u Drugu ligu, a posle dve sezone i među trećeligaše. U prethodnoj sezoni na jedvite jade sačuvano je mesto među trećeligašima, ali u tekućem prvenstvu, Bursa se oprostila i od ovoga društva, pa će od narednog prvenstva u četvrti rang, što je u Turskoj čist amaterizam.

Od vrha do dna , kratka je putanja. Bursa je samo jedan od primera.