Bojan Janić za “Max Sport”: Imamo kvalitet, verujem da možemo da odbranimo titulu!

Foto: Sportski žurnal

Bivši reprezentativac, a sad trener Partizana, Bojan Janić je govorio za Max Sport nakon pobede nad Spartakom iz Subotice, a najavio je i žestoku borbu za finale u susretu sa Radničkim iz Kragujevca.

Spartak je bio oslabljen u prvoj utakmici. Nakon samo dva poena se povredio prvi dizač ekipe, ali smo znali da moramo pružiti maksimum bez obzira na sve. Očekivali smo težak dvomeč, kakav je i bio na kraju, ali sam zadovoljan učinjenim i prolaskom sa 2:0 u polufinale. Nije bilo lako, iako to rezultat možda govori, posebno je bilo zahtevno u drugoj utakmici, ali smo uspeli da odgovorimo na sve njihve taktičke zamisli i trijumfujemo – rekao je Janić.

Smatra da će vera tima i kvalitet biti presudni u duelu sa Radničkim.

Radnički je prvenstvo završio na drugom mestu, ima sjajnog trenera i odličan tim. Smatram da su zasluženo tu gde jesu. Verujem u moje momke, mislim da imamo kvalitet za titulu, ali ćemo to pokazivati iz utakmice u utakmice i nadam se prolasku u finale i borbi za titulu.

Ističe da je dizač Mancano dosta uticao na tim i da je vrlo bitan šraf u ekipi pred kraj sezone.

Igrački je uticao dosta, za nas je veoma bitan i sjajno je što se brzo uklopio. Iskusan je igrač, nastupao je svuda po svetu ali mu ni igranje u Srbiji nije strano. Meni kao treneru, ali i celoj ekipi je najbitnije da se on već privikao na uslove i da deluje da je sa nama mnogo duže – zaključio je Janić.