Sferopulos nakon obezbeđenog prvog mesta u ABA ligi: „Pokazali smo da smo najstabilniji tim“!

FOTO: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde su današnjom pobedom obezbedili prvo mesto u ABA ligi i domaći teren do kraja plej-ofa.

“Bili smo veoma fokusirani na oba kraja terena. Posebno na startu meča, kasnije smo ostvarili veliku prednost koju smo uspeli da sačuvamo do kraja meča.Zaslužili smo da kolo pre kraja regularnog dela sezone obezbedimo prvo mesto, pokazali smo da smo najstabilniji tim i želim da čestitam mojim igračima na tome“, rekao je Sferopulos.

Na pitanje kako motivisati igrače za ABA, a kako za Evroligu, trener Zvezde je dao sledeći odgovor:

„Mi smo profesionalci i znamo da je klubu bitno da se borimo za sve titule. U Evroligi nismo uspeli da se dokopako doigravanja, sada smo fokusirani na ABA ligu. Imamo još tri utakmice do kraja sezone, dve u Evroligi i jedna u ABA ligi, probaćemo da pobedimo sve”.

O ambicijama pred početok plej-ofa…

„Ambicije kluba znate bolje od mene, kada ste u ovom klubu morate da se takmičite do kraja. Znamo da pred nama nije lak zadatak, sve ekipe žele da pobede od protivnika u četvrtini finala do potencijalnog finala“.

Bilo je priče i o Dubaiju u ABA ligi.

“Mislim da košarka ne poznaje granice i od momenta kada je Dubai pokazao ambiciju da igra u Evroligi morali su da nađu način da uđu u elitno takmičenje. Ulazak Dubaija će dodatno ojačati takmičenje, mislim da ide u prilog svakoj ligi želja da neko postane član te lige”, zaključio je Sferopulos.