Boks, EP: Tri zlata i srebro za srpske bokserke

Foto: Tanjug

Bilo je zadovoljstvo posmatrati finalne borbe na Evropskom prvenstvu za senuorke i seniore koje se održava u Beogradu. Publika u hali sportova „Aleksandar Nikolić“ mogla je da vidi i četiri sjajna meča u kojema su akterke bile bokserke iz Srbije.

Sara Čirković, Natalija Šadrina i Kristina Kaluhova, osvojile su zlatne medalje za našu zemlju i nagovestile još više domete u narednom perodu.

Predstavnica Srbije na predsojećim Olipijskim igrama u Parizu,  mlada Sara Ćirković u borbi za najsjajnije odličje bila je bolja od Lakramioaru Perijok iz Rumunije.

Natalija Šadrina je kao pobednik izašla iz duela sa Ruskinjom Nune Astarijan u kategoriji do 60 kg, dok je njeja drugarica iz reprezentacije Kristina Kaluhova u kategoriji do 63 kg, takođe stigla dozlatne medalje, pošto je savadala Elene Babičev iz Rusije rezultatom 3:2

Vredna pomena je i srebrna medalja Nađe Varga, koja je prikazala dobru partiju u finalu protiv još jedne Ruskinje Julije Čungačakove, koja je ipak bila bolja i stigla do zlatnog odličja ukategoriji do 48 kg.