Branko Savić novi trener kruševačkog Napretka

Foto: FK Napredak

Dilema je rešena. Fudbalefre Napretka u nastavku prvenstva sa klupe će predevoditi Branko Savić. On će na kormilu naslediti dosadašnjeg šefa stručnog štaba Vladimira Gaćinovića koji je podneo ostavku na to mesto.

U prethodnom perodu Savić je bio prvi Gaćinovićev asistent, pa je rukovodstvo kluba sa Bagdale, odlučilo da poverenje ukaže nekadašnjem defanzivcu Partizana.

Želeli smo nastavak saradnje sa Gaćinovićem, pravili zajedničke planove, ali on je posle jedne loše utakmice podneo ostavku. Razumem da se u afektu neke stvari dešavaju, ali za ovako nešto nije bilo potrebe. Bivšem treneru želimo sve najlepše u nastavku karijere – reao je Mladen Dodić, sportski direktor Kruševljana.

O izboru Branka Savića za novog šefa struke, nekadašnji selektor mlade reprezentacije Srbije kaže:

Izborom Savića jednostavno, želimo da nastavimo kontinuitet sa trenerima iz kluba. Obavili smo razgovore sa svim trenerima i izbor je pao na Savića. Njemu će su radu pomagati Filip Jorgić i Aleksandar Božović, kao i naši mladi treneri iz omladinske škole Josip Projić i Bratislav Punoševac. Oni su već tokom ove sezone bili uz prvi tim – objasnio je Dodić.

Prvi ispit novi trener Napretka imaće  u ponedeljak kada kruševački superligaš odlazi u goste Mladosti iz Lučana u okviru 31. kola, odnonso, na startu plej-ofa.