Partizan – Igokea 94:85 (UŽIVO)

Foto: ABA Liga

KRAJ MEČA. Partizan pobeđuje sa 94:85 i vodi sa 1:0 u četvrtfinalnoj seriji.

40′ – Naneli promašuje trojku. Filipović ne pogađa, ali njegov šut popravlja Bošković. Ledej na samom kraju meča faulira Kondića za tri slobodna bacanja. Konačni rezultat je 94:85.

39′ – Ledej iz ugla pogađa važnu trojku. Jeremić promašuje i čini se da se Igokea predala.

38′ – Panter pogađa samo jedno slobodno bacanje nakon faula Karmajkla. Igokei ističe vreme za napad, a Partizan pojačava odbranu u završnici. Igokea se brani preuzimanjem, međutim Panter na kraju ostaje sam. Promašuje šut, ali Smajlagić hvata i pogađa. Karmajkl postiže koš uz dodatno slobodno bacanje pa uspeva da vrati prednost na plus 10.

37′ – Avramović uspeva da izbori tri slobodna bacanja nakon što je nadmudrio Karmajkla da napravi prekršaj. Srpski plejmejker je pogodio dva, a na drugoj strani je poentirao Filipović koji je ubrzo pogodio i prvu trojku na meču pa je Obradović zatražio tajm-aut. Rezultat je 88:78.

35′ – Jošilo pravi faul, a dva bacanja je realizovao Zek Ledej. Partizan mirno privodi meč kraju bez rezultatskih trzavica.

34′ – Karmajklu krade loptu Avramović, a Ponitka dodaje Panteru koji ostaje sam i pogađa trojku. Partizan je u seriji od 10:0, pa Igokea traži tajm-aut.

33′ – Nije uspeo da odgovori istom merom Nakić. Igokea brzo izlazi iz bonusa. Panter je precizan sa linije penala dva puta. Smajlagić ponovo dobija duel i pod košem uspeva da poentira za 81:65.

32′ – U igri je Avramović. Nakić pogađa nakon promašene trojke Filipovića. Ledej nakon odlične reakcije Smajlagića pogađa za tri poena pa je 77:65.

31′ – Igokea poentira, ali nikako da smanji prednost jer na lep način Ponitka zakucava pod faulom. Zasluge idu i Smajlagiću koji mu je građenjem ostavio otvoren put.

ČETVRTA ČETVRTINA

30′ – Pogađa Kondić trojku kao odgovor na poene Smajlagića. Ledej karakteristično ubacuje poene jednom rukom, a na kraju na efektan način u padu polaže Kondić. Na kraju poslednju treće četvrtine je 71:61 za Partizan.

29′ – Bošković pogađa u poslednjoj sekundi napada jednoručnim polaganjem sa visokim lukom. Ledej promašuje trojku, pa Naneli pravi poslednji ,,mali faul“. Igokea promašuje, a trenutni rezultat je 67:56.

28′ – Jeremić prekida seriju pogotkom uz faul, zatim promašuje bacanje ali Igokea hvata skok. Kondić ne koristi prodor, a Igokea izlazi iz bonusa. Panter promašuje trojku. zatim Naneli posle skoka, a Kaboklo ne pogađa jednoručno zakucavanje. U igru ulazi Ponitka nakon puno vremena, kao i Ledej.

27′ – Kondić uz zvuk sirene ne pogađa tešku trojku preko ruke Kabokla. Panter pogađa daleku trojku i deluje da meč polako prelazi u korist Partizana koji ima seriju od 13-0 pa je 67:52.

26′ – Smit izbija loptu Nakiću, a posed pripada crno-belima. Amerikanac je u sjajnoj formi i počinje da pridobija simpatije navijača. Sekvenca Partizana protiče bez poena, a Igokea sa druge strane gubi loptu, što Smajlagić kažnjava nakon što mu je loptu ,,doturio“ Panter. Tajm-aut Igokee pri rezultatu 64:52.

25′ – Karmajkl u padu poklanja loptu domaćem timu, pa Naneli sa lakoćom zakucava na dodavanje Smita. Nakić nije uspeo da uzvrati trojkom, što je kaznio Panter za 62:52.

24′ – Igokea hvata dva ofanzivna skoka, međutim ni Karmajkl ni Jeremić nisu uspeli da poentiraju. Lopta je bila kod gostiju preko pola minuta, ali nisu dali koš. Panter je takođe promašio karakterističan šut sa poludistance.

23′ – Partizan napada do poslednje sekunde, a Smit je precizan za tri po četvrti put pa je rezultat 57:52.

22′ – Partizan veoma borben i hvata ofanzivni skok dva puta, međutim Kaminski pravi faul u napadu. Jošilo pogađa tzv. ,,dugu dvojku“. Nakić nakon kontre prolazi Smita i pogađa. Igokea je u seriji 9:0 pa Obradović traži tajm-aut.

21′ – Jeremić pogađa trojku na isteku napada, a Kaminski na drugoj strani promašuje iz okreta.

DRUGO POLUVREME

20′ – Karmajkl koristi napad i pogađa, pa Obradović iz predostrožnosti koristi drugi tajm-aut. Naneli na isteku napada lobom dodaje Kaboklu koji ponovo dobija duel u reketu sa dva igrača i pogađa. Uz zvuk sirene važne poene za Igokeu je postigao Nakić, pa je rezultat na poluvremenu 54:45.

19′ – Na isteku vremena trojku pogađa Naneli nakon lepe kombinacije i dodavanja. Na drugoj strani dobra i odbrana, pa je Karmajkl primoran da pravi faul. Kaboklo fintom ostavlja prostor ispred dva igrača za pogodak jednom rukom pa Partizan ima dvocifrenu prednost od 52:41.

18′ – Ponovo smanjuju prednost igrači Igokee, ali nikako da uhvate ozbiljniji priključak. Tajmaut koji je Obradović iskoristio je dobro uticao na Partizan s obzirom da je nakon njega ostvario osetnu prednost. Smajlagić pogađa iz teške pozicije, a to isto čini i Jeremić, ali za tri poena. 47:41

17′ – Prekršaj od lopte pravi Kaboklo. Karmajkl promašuje šut, a Smit pogađa za tri poena po treći put. Tajm aut pri rezultatu 45:36.

16′ – Važnu trojku pogađa Milovanović da približi Igokeu rezultatski. Sjajan pas Pantera do Kabokla koji efektno zakucava. Daleku trojku nije uspeo da pogodi Filipović pa je lopta za domaći tim.

15′ – Kaboklo blokira Jeremića, a Panter pogađa sa distance. Raspoloženi su crno-beli pa Jovanović reaguje tajm-autom. Rezultat je 40:33 za Partizan.

14′ – Smit pogađa za tri poena nakon asistencije Pantera, a zatim to čini još jednom. Filipović poentira sa poludistance nakon što je lepo napravio distancu od Kabokla. Rezultat je 35:33 za Partizan.

12′ – Panter promašuje poludistancu, a Kaboklo hvata ofanzivni skok, međutim bez poena. Promašaj sa obe strane, da bi veoma raspoloženi Nakić pogodio trojku za 27:29. Tajmaut Željka Obradovića.

11′ – Panter otvara faulom. Jošilo je promašio, a Milovanović odbija loptu u aut pa pravi faul na drugoj strani. Smit promašuje, što trojkom na drugoj strani kažnjava Bošković za 27:26.

Počela je druga četvrtina!

1′ – Partizan postiže prve poene, a nakon dobre odbrane Kaminski pogađa trojku za 5:0

2′ –  Ponovo promašuje Igokea put, ali je na drugoj strani neprecizan Kaminski. Jeremić nije uspeo da pogodi nakon otvorenog polaganja iz tranzicije. Sledi promašena trojka Partizana, a negativan niz prekida Nakić polaganjem za 5:2.

3′ – Kaminskom ističe vreme za šut, pa Karmajkl zakucava na drugoj strani iz tranzicije nakon dodavanja Jošila. Avramović dodaje Ponitki bez gledanja u skoku, pa Poljak lako polaže loptu za 7:4

4′ – Ponovo pogađa Karmajkl nakon polaganja, a sa druge strane Avramović promašuje trojku, međutim Ledej skače veoma visoko i vraća loptu u koš. Jeremić pogađa trojku za 9:9.

5′- Prvi faul na meču pravi Kaminski. U igru ulazi Džejlen Smit. Nakon promašaja Igokee Naneli pogađa uz faul Jeremića i pogađa dodatno bacanje.  Na drugoj strani precizan sa linije penala Karmajkl za 12:11.

6′ – Zek Ledej pogađa karakteristično jednom rukom. Jeremić promašuje trojku, ali Nakić poentira nakon skoka. Kaminski u duelu nadjačava Jeremića i pogađa uz faul. U toku je televizijski tajm-aut pri rezultatu 16:13. Meč je trenutno veoma izjednačen.

7′ – Kaminski je promašio dodatno bacanje, a Nakić koristi lepu asistenciju da pogodi sa drugog obruča. Smit je imao dobar dribling, ali je promašio otvoren šut sa poludistance. Boškovićev put na drugoj strani izlazi iz obruča.

8′ – Igokea prelazi u vođstvo zahvaljujući dobroj igri Nakića, ali Ledej pogađa na drugoj strani veoma brzo. Bošković lepim flouterom vraća prednost gostima. Rezultat je 18:19.

9′ – Panter je pogodio oba bacanja, a zatim borbeni Smit krade loptu na polovini Igokee. Kaboklo lob pas šalje Koprivici koji uz veliku borbu iz drugog pokušaja ubacuje loptu u koš. Nakić postiže 10. poen nakon dobrog polaganja iz skoka, a zatim pravi faul. Rezultat je 22:21.

10′ – Koprivica je precizan sa linije penala. Pas ka Boškoviću seče Naneli, pa zatim pogađa trojku. U poslednjem napadu Igokea poentira preko Jošila koji je lepo šutirao sa poludistance. Rezultat je 27:23.