Obrenovčani dali gol, a Zemunci slavili

Foto: FSB

Odigrani su mečevi 23. vanrednog kola Srpske lige „Beograd“. Posle ovih 90 minuta, nema bitnijih promena na tabeli. Ista meta, isto odstojanje. Vodeći tandem zabeležio je minimalne pobede. Zemun na gostovanju u Obrenovcu, „optičari“ pred svojom publikom protiv Ušća Novi Beograd.

Do tri boda lider iz Gornje varoši stigao je zahvaljući autogolu Ognjena Ajdukovića. Igrač Radničkog je u 7. minutu poslao loptu u svoju mrežu. Da peh po Obrenovčane bude veći, u 18. minutu Ratković nije uspeo da iskoristi najstrožu kaznu. Do kraja bilo je dosta uzbuđenja, ali bez promene rezultata, pa je na semaforu ostalo – 0:1.

I Teleoptiku je jedan gol bio dovoljan za novu „trojku“. Nikola Stanković, bio je strelac u 33. minutu.

Zvezdara se probudila. „Bulke“ su konačno odigrale onako kako su jesenas osvajali bodove. Goste iz Surčina ispratili su sa četitri lopte u mreži, Dva gola postigao je iskusni Vladan Milosavljev, a u prvom poluvremenu mrežu su pogađali Daničić i Ivanić. Počasni gol za Jedinstvo dao je Broćeta.

Fudbaleri Rada su prekinuli post od pet meseci bez pobede. Poslednji put tim sa Banjice slavio je još 18. novembra prošle godine. Torlaku je presudio Nemanja Nenadović, već u 8.minutu meča.

Brdarac je u duelu sa Budućnošću iz Dobanovaca stigao do preko potrebnih bodova. Goste su matirali Petar Mitrović i Aleksandar Zečević. 

Dve utakmice u kojima su akteri bili klubovi koji se bore za opstanak, završene su bez pobednika. GSP Polet Dorćol je remizirao sa „hemičarima“ iz Bariča koji su prvi poveli golom Veličkovića u 20.minutu. Izjednačio je Đelmaš pet minuta kasnije.

Slično je bilo i na igralištu Sinđelića. BASK TEK je stekao prednost golom Jovkovića u 60.minutu, da bi izjednačenje bilo delo Dragojlovića u 70. minutu.

Rezultati 23.kola: Studentski grad – PKB 1:0, Zvezdara – Jedinstvo 4:1, Rad – Torlak 1:0, Brodarac – Budućnost 2:0, GSP Polet Dorćol – Prva iskra 1:1, Teleoptik – Ušće Novi Beograd 1:0, Sinđelić – BASK TEK 1:1, Radnički (O) – Zemun 0:1.