Budućnost se revanširala „Studentima“!

FOTO: SC Derbi

Budućnost slavila protiv Derbija u poslednjom kolu ABA lige (80:93). Vrajt je za goste upisao 18 poena uz pet asistencija, dok je njegov saigrač Makundo utakmicu završio sa 14 poena i pet skokova. Za „Studente“ je najbolji bio Davkins koji je brojao do 20 poena, iza njega je bio Mirković sa 13 poena i sedam skokova.

Efikasna prva četvrtina, Budućnost je napravila i dvocifrenu prednost, ali je Derbi uspeo da „istopi“ tu prednost, te su stigli samo do minus dva u odnosu na rivala (25:27).

Drugu deonicu su gosti opet napravili dvocifrenu prednost, u jednom trenutku su bila na +16 u odnosu na Derbi, ali su domaći opet uspeli da ostanu na jednocifrenom zaostatku na poluvremenu (38:47).

Treća sreća se kaže zar ne? Budućnost je uspela ono što nije u prvoj i drugoj četvrtini, napravilla je dvocifrenu prednost, i odnosu na prvo poluvreme ovog puta je održavala istu (59:73).

Završnih 10 minuta je Derbi odigrao kao i treću četvrtinu, dopustili su protivniku da napravi čak 20 razlike, da bi kasnije to „jurili“, ali nije bilo dovoljno vremena za Studentski Centar.

Studentski Centar sada Zavisi od Zvezde, jer ako Split iznenadi crveno-bele uspeće da preskoči Derbi na tabeli i tako obezbedi sebi kartu za plej-of.