Četiri srpske bokserke u finalu Evropskog prvenstva!

Foto: BSS

Iza nas je još jedan izuzetno uspešan dan srpskih predstavnika na Evropskom prvenstvu u boksu, koje se održava u Beogradu. I ovoga puta zablistale su devojke. U ring je ulazilo 11 naših bokserki, a njih četiri uspele su da se domognu velikog finala i borbe za najsjajnije odličje.

Prvu radost donela je Kristina Nađ. Ova sjajna devojka, priredila je pravu senzaciju, savladavši favorizovanu Sevdu Julijanovu Asenovu iz Bugarske u kategoriji bokserki do 48 kg. Kristini sada predstoji borba za zlato, a rivalka će joj biti Ruskinja Julija Čumgalakova.

Zlatna devojka srpskog boksa Sara Ćirković, pokazala je zašto je na mestu kojoj je odavno pripada. Ona je u kategoriji do 54 kg  još jednom potvrdila odličnu formu i lako je uzašla na kraj sa Hanom Lakator iz Mađarske. Za najviše mesto na postolju boriće se protiv neugodne reprezentativke Rumunije Lakramije Perižok.

Mislim da je publika mogla da uživa, srećna sam zbog povede. Optimista sam i po pitanju finala, verujem da mogu do pobede .-rekla je posle velikog trijumfa Sara Ćirković, evropski i svetski juniprski prvak, ali i aktuelna šampionka Evrope u konkurenciji bokserki do 22 vgodine.

Natalija Šadrina, koja će našu zemlju da predstavlja i na Olimpijskim igrama u Parizu, domogla se finala, pošto je savladala konkurentkinju  Keli En Hafrington iz Irske, inače svetsku i aktuelnu olimpijsku šampionku sa Igara u Tokiju. Šadrina će za zlatnu medalju da se bori protiv ruske predstavnice Nune Astarijan.

Konačno, prolaz u veliko finale overila je i Kristina Kuluhova, koja je nadjačala Tamaru Kubalovu, pa će u finalu da ukrsti pesnice sa Elenom Babičevom iz Rusije.