„Max Sport“ saznaje: Stefan Birčević se vraća u rodni Lazarevac da završi karijeru

Foto: Večernje novosti

Iza krilnog centra Stefana Birčevića je više nego uspešna i bogata karijera. Nekadašnji član valjevskog Metalca, Radničkog z Kragujevca, Partizana i više evropskih timova i bivši reprezentativac naše zemlje, trenutno brani boje litvanskog Lijetkabelisa. Kako će krajem godine (13.decembar) da napuni 35 godina, Stefan polako razmišlja o završetku igračke karijere.

Ovaj rođeni Lazarevčanin, ima nameru da baš u gradu rudarstva u kojem je košarkaški prohodao i završi igračku karijeru. Prema tim informacijama, vrlo je vervatno da Stefan Birčević, već na leto postane novi član Košarkaškog kluba Paragon iz Lazarevca, koji je trenutno član Regionalne lige.

Navodno, jedan od glavnih razloga za takvu odluku, može da predstavlja činjenica da u ovom klubu igra nekoliko košarkaša sa kojima je Stefan u mladosti igrao basket, ali i podatak, da na klupi Paragona sedi Dušan Stevanović, legendarni košarkaš valjevskog Metalca od kojeg je Birčević najviše naučio, što kroz razgovore često i apostrofira.

Inače, Stefan Birčević važi za najuspešnijeg sportistu lazarevca svih vremena, jer je pored trofeja sa Pasrtizanom, bio i učesnik u osvajanju medalja naše košarkaške reprezentacije, zlatne na Univerzijadi 2011, srebro na SP u Španiji 2014, srebro na Olipijskim igrama u Riju,kao i srebro na EP održanom 2017.godine.