ČOVIĆ PRONAŠAO NASLEDNIKA: Evo ko će biti novi predsednik KK Crvena zvezda!

FOTO: Marko Metlaš

Nebojša Čović je najavio povlačenje iz Crvene zvezde.

Nije otkrio još uvek jačno kada će se to dogoditi i šta je plan, ali je spomenuo ko bi mogao da ga nasledi i uveren je da Željko Drčelić, može da zauzme ulogu prvog čoveka u klubu.

Mislim da sam pronašao naslednika, ozbiljno vam kažem. Mislim da je to Željko Drčelić, predsednik Upravnog odbora. Znate dobro da nikada nisam nekoga hvalio pro forme, kao što nikada pro forme nisam ni napadao. Smatram da je Željko čovek koji ima dovoljnu energiju, visprenost i prostor za efikasno pristupanje svemu što su izazovi u košarci. Mislim da smo pogodili sa čovekom, kao i sa dobrim brojem ljudi u Upravnom odboru. U tom skautingu, za razliku od ovog igračkog, nismo promašili. Taj skauting je veoma bitan kao potencijal, da nikada ne promašite ili da što manje promašite. Uvek ćete da mašite i u tom igračkom skautingu“, rekao je Čović za “ Meridian sport „.

Zvezda je već odavno otpisala plej-in Evrolige, dok je u ABA ligi prvo mesto i prednost domaćeg terena.

“Nedostajalo nam je sreće, napravili smo greške i u skautingu i oslanjali se na iskusnog čoveka koji jako dobro poznaje košarku, Duška Ivanovića. Šabaza Nejpira doveli smo da bude prvi plej, on nije bio ni peti. Kada vam se kuća sruši na pleju, znate šta se događa. Jago je doveden da bude treći organizator igre, pa je postao prvi. Imali smo i dosta povreda, nismo imali dovoljan stepen posvećenosti u skautingu i cenu toga platili smo preko Evrolige.“

Zvezdi je glavni cilj titular u ABA ligi i to je jasno. „Došao je Sferopulos i uspeo je da harmonizuje i homogenizuje tim koji on nije birao. Ne mislim ništa loše o Dušku kada ovo kažem, ali kada se već u čaršiji vode trač partije, među onima koji znaju nešgo o košarci i onima koji ne znaju. Razlog njegovog odlaska je jednostavan, upravo ono što sam rekao o selekciji. Krunski cilj je ABA liga, da bi se osvojila potrebno je da budete prvi na kraju ligaškog dela, znamo šta se dogodilo prošle godine. Prednost domaćeg terena je veoma značajna. Da li će uvek biti? Videćemo. Dosta igrača dolazi iz povreda i nadam se da ćemo imati kompletan tim za završnicu sezone“, zaključio je Čović.