SERIJA O ZVEZDI I PARTIZANU: Derbi kreće za dva dana!

FOTO: Arena TV

Serija „Derbi u kafani Autokomanda“, biće emitovana od 8. aprila na kanalu Super Star, najavila je autorska ekipa.

Novinar, publicista i autor serije Dragiša Kovačević rekao je na konferenciji za novinare da je serija „emotivna, romansirana priča o večitim derbijima Crvene zvezde i Partizana“.

„Godine 1963. sam prvi put gledao derbi, i od tada svih 170. U seriji dočarali atmosferu koja se nikad neće vratiti. Derbi nije obična utakmica već rivalstvo, nikad se neće ugasiti“ rekao je Kovačević.

Serija je kreirana na osnovu prošlogodišnje knjige “Derbi u kafani Autokomanda” Kovačevića, koji je osamdesetih godina napisao I kultnu sportsku knjigu “Derbi”.

Posebna vrednost serije je što u njoj ima dosta dokumentarnih trenutaka.

Reditelj Ivica Vidanović je rekao da je ovo bio izazov.

“Želeli smo da ljude vratimo u romantičnija, srećnija vremena. Mislim da smo u velikoj meri uspeli”.

Glavni likovi/glumci u seriji su penzioneri koji su navijači. Policajac koji navija za Crvenu zvezdu igra Milenko Pavlov, dok će partizanovca igrati zastavnik prve klase  Slobodan Boda Nikolić, a kafanu “Autokomanda” drži navijač OFK Beograda, kog tumači Branislav Zeremski.

„Ja sam zaista zvezdaš i Boda zaista partizanovac. Duboko smo ušli u uloge. Nije ovo žal za mladošću. Mi pričamo o normalnom vremenu kad su se mladi bavili sportom. Svaka epizoda je priča za sebe“ naglasio je Pavlov.

Seriju prati i pesma čiji crveno-beli deo pevaju Ivana Peters i Pavlov, a crno-beli Zorana Pavić i Ninković.

U seriji se takođe pojavljuju i brojne ličnosti iz sveta fudbala kao što su Dragan Stojković, Nenad Bjeković, Ivan Golac, Dragan Džajić, Miloš Šestić, Ivan Ćurković, Ljubiša Tumbaković, Mitar Mrkela, Dušan Savić, Gordan Petrić…