IGOR DULJAJ: Znam da su tražili novog trenera zimus i da je postojao pritisak da me smene

FOTO: Starsport

Igor Duljaj kada sve pogledamo iz svakog ugla ima sasvim solidnu sezonu sa Partizanom, mnogo bolju nego kako su zamišljali letos, ali otkrio je da je postojao ogroman pritisak u klubu još tokom priprema u Sloveniji da bude smenjen.

Cela ovo priča oko trenera je krenula od toga da sutra u Humsku 1 dolazi Novi Pazar sa već četvrtim trenerom u ovoj sezoni, a Duljaj je otkrio da je i on bio na dobrom putu da bude smenjen još u letu prošle godine.

-Kada se vratim unazad, još od Slovenije (pripremne utakmice) postojale su indicije da ne imenujem šta i kako, da se već tražio novi trener Partizana. Generalni direktor je imao pritisak da me smeni, da neko drugi dođe, ja to znam- rekao je Duljaj na konferenciji za novinare pred sutrašnji meč sa Novim Pazarom.

Nakon što je ispričao šta je moglo da mu se desi, takođe je rekao šta ga je sačuvalo na klupi crno-belih.

-Mene je donekle zaštitilo moje ime, odnosno to što sam ostavio trag u Partizanu kao igrač. Da nije bilo toga, posle Slovenije i onih utakmica koje smo imali, ja ne bih sedeo ovde. Tada bih bio smenjen-

Za razliku od Novog Pazara, klubovi treba da imaju vere u svoje trenere, najbolji primer za to su Žarko Lazetić i njegov TSC.

-To je istina, ali kada pričamo o Žarku, on je fantastičan trener. Ljudi u klubu su prepoznali da odlično radi svoj posao. To se poklopilo. Ima podršku, a on na to vraća na najbolji mogući način. Igrao je Evropu, afirmisao dosta igrača koje je klub mogao da proda, što je nekada za TSC bilo veoma teško. Stabilan su klub, imaju svoj sistem, svoj program, a Žarko im vraća na najbolji mogući način- izjavio je Duljaj.