Koliko će otkaz Mumbrua uticati na meč sa Partizanom?

FOTO: Eurohoops

Da li će otkaz koji je dobio trener Valensije pomoći Partizanu?

Nakon što je Asvel ponizio Valensiju u sred Španije u okviru 33. kola Evrolige, Aleks Mumbru je odmah nakon te utakmice dobio otkaz.

Pred plej-of u domaćem prvenstvu i uoči poslednjeg kola u Evroligi, Tomas Lamas je postavljen za glavnog trenera slepih miševa.

Partizan još uvek ima šanse da se nadje u 10 najboljih, tačno je da ne zavise samo oni već i drugi, ali ova informacija koja je odjeknula kroz Španiju zasigurno uliva nadu crno-belima da će u poslednjem kolu imati veće šanse da dođe do pobede protiv Valensije.

Podsetimo se, Valensija je izgubila od Asvela rezultatom 69:98, to je skoro pa 30 razlike. Jeste, ovo je poniženje i debakl, ali da se otpusti trener pred poslednje kolo i tako da se odmogne sebi, a pomogne protivnicima, nije baš profesionalno. Međutim, Valensija je nakon ovog poraza izgubila sve šanse da se nađe u plej-inu, ali ipak je važna poslednja utakmica jer se igra protiv Partizana u Areni. Kada crno-beli igraju kod kuće, najviše imaju pratilaca tada, ovako su samo povećali šanse Partizanu da uđe u plej-in, ali ponavljamo, ne zavise samo oni već i rezultat drugog meča.

Partizan je i pre ovoga što se dogodilo sa trenerom Valensije bio favorit, sada im se samo povećala ta uloga.