Cvijetin Blagojević pred derbi za „Max Sport“: Za sve se Zvezda pita!

Foto: Sportski žurnal

Detalj sa jedne od brojnih utakmica Crvene zvezde ušao je u anale. Uvod je u mnoge emisije, čak je zastupljen i na filmu. To je ona utakmica, na kojoj Nedeljko Neđa Milosavljević odigrava pas do Pižona, ovaj petom na krilo Cvijetinu Blagojeviću, koji desnom spoljnom loptu spaja sa  Savićem, a Dule pogađa gol slavnog Arsenala za 1:1. Ostalo je – istorija.

Jedan od junaka tog duela i te akcije Cvijetin Blagojević, govori za „Max Sport“ na temu predstojećeg 173. derbija.

Po meni, svi uslovi za jednu kvalitetnu utakmicu su tu. Dva dobra tima, podjednako motivisana, pun stadion – kaže na početku razgovora popularni Blagoje.

Kome dajete prednost u ovom meču?

Zvezda ima prednost i to ogromnu. Kad ovo kažem, ne mislim samo na tabelu i bodove, već i na trenutnu formu, pa da budem iskren i na igračke kvalitete. Svi aduti su sada u rukama izabranika trenera Milojevića. Od njihove partije sve zavisi.

Komšije će sigurno pokušati da zadaju udarac?

Što je i razumljivo za ovakve utakmice. I da budemo jasni, nije sastav Partizana za potcenjivanje. naprotiv, imaju crno-beli jak kolektiv, nekoliko brzih igrača. Stranci su im dobri.. Moraće Zvezdini igrači da obrate pažnju na to.

Šta bi po Vama moglo da bude presudno u narednih 90 minuta?

Ko bude iskoristio šanse, taj će biti bliži usehu. Uzalud je ako imate igru, držite loptu, ako vam rival umake i iz jedne akcije stigne do gola i pobede. A, malo je nedostajalo da baš na takav način crno -beli savladaju Zvezdu u prethodnom derbiju.

Kako Vam se čini jgra učenika trenera Vladana Milojevića?

Deluju sigurno. E, sada, drugo su utakmice sa Javorom, Novim Pazarom, a drugo sa Partizanom. Mislim da je baš derbi prilika da se vidi stvarna moć mog kluba.

Niste od onih koji smatraju da je derbi kao i svaka druga utamica?

Nikada to nije ista, a još manje obična utamica. Sama priprema i sve ostalo deluje isto, ali kod igrača je potpuno drugi osećaj kako se bliži početak meča. Sve se menja. To je bila i ostala najveća utamica na našim prostorima. I neće joj biti ravne još dugo – jasan je Cvijetin Blagojević, igrač čije partije se u crveno-belom dresu i danas prepričavaju.