Mlađi tim Olimpijakosa u finalu Lige šampiona nakon boljeg izvođenja penala protiv Nanta

FOTO: RMC Sport

U polufinalnoj utakmici Lige šampiona za mlade, Olimpijakos je savladao Nant nakon boljeg izvođenja penala. 0:0 (3:1)

Prvo poluvreme je što se tiče statistike pripalo timu iz Francuske, ali je tim iz Pireja imao izglednije šanse u prvih 45 minuta utakmice. Naime, iako to nisu bile šanse iz kojih je Olimpijakos mogao da pripreti Nantu, ipak su bili bolji u tom aspektu igre. U sudijskoj nadoknadi u prvom poluvremenu Karalampos Kostulas je pogodio za 1:0, ali je nakon VAR analize njegov gol poništen zbog ofsajda.

Drugo poluvreme je bilo slabije nego prvo, videli smo samo po dva šuta sa obe strane, tačnije po jedan u okvir gola. Drugo poluvreme je najviše bilo obeleženo žutim kartonima. Za Nant su u drugom poluvremenu požuteli  Asumani, Leroks i Čavin, dok je za Olimpijakos požuteo samo Dama. Nakon odigranih 90 minuta bez golova, usledili su penali.

Prvi penal za Francuskog predstavnika je izveo Le toks koji je bio neprecizan, dok je sa druge strane takođe Muzakitis promašio. Za Nant je pogodio samo Ture i to treći penal, dok su drugi i četvrtini penal promašili Akapandi i Leroks. Za Olimpijakos su do kraja pogađali svi koji su šutirali, Bakulas, Kostulas i za kraj Liacikuras.

Olimpijakos će u finalu igrati protiv boljeg u meču Porto – Milan.