Da li će FSS ispuniti obećanja? Idu ka dobrom putu!

FOTO: FSS

FSS je održao sednicu u Staroj Pazovi, sednicu je vodio potpredsednik Fudbalskog Saveza Srbije Branislav Nedimović.

„Jedna od najvažnijih odluka odnosi se na realizaciju projekta modernizacije fudbalske infrastrukture i instalacije najmodernijih travnatih podloga na svim terenima Super lige, ali i širom Srbije“. Stoji u objavi na sajtu FSS.

Takođe se dodaje odluka o izgradnji regionalnih fudbalskih centara u Nišu i Novom Sadu, projekata koji će biti od kapitalne važnosti za razvoj fudbala u Srbiji.

Na ovoj sednici je usvojen kalendar takmičenja za sezonu 2024/2025.

FSS je usvojio odluku o “Dijamantskoj lopti“ koja će pripasti igračima sa preko 75 odigranih utakmica u dresu reprezentacije, a to su Dušan Tadić sa 106 i Aleksandar Mitrović sa 89 nastupa.

Članovi fudbalske vlade su doneli odluku i o “Zlatnoj lopti“ koja će pripasti fudbalerima koji su branili boje naše zemlje, Filipu Kostiću sa 62 odigrane utakmice, Nemanji Gudelju sa 60 i Nikoli Milenkoviću sa 51.

Doneta je i važna odluka izvršnog odbora koja se odnosi na usvajanje Predloga Strategije razvoja fudbala u Srbiji za period 2024-2028. Pomoć klubovima širom Srbije se nastavlja. Do sada je više od 2000 klubova dobilo donaciju FSS.