DALAS SLAVIO U KALIFORNIJI: Dončić briljirao u pobedi protiv Klipersa!

Dalas Maveriksi su ostvarili važnu pobedu nad Los Anđeles Klipersima rezultatom 96:93 u drugom meču plej-ofa NBA lige, osiguravajući tako ključni brejk u seriji.

Iako su Klipersi slavili u prvom susretu rezultatom 109:97, Maveriksi su uspeli da se vrate jači nego ikad, osvajajući ključnu pobedu na gostujućem terenu i sada imaju prednost pred povratkom na svoj parket.

Lider Maveriksa, slovenački reprezentativac Luka Dončić, briljirao je sa 32 poena, šest skokova i devet asistencija, vodeći svoj tim do trijumfa.

Uz njega, Kajri Irving je dodao 23 poena i šest skokova, dok su Pi Džej Vašington i Derik Džons Džunior takođe doprineli dvocifrenim učinkom sa po 18 i 10 poena.

Na strani Klipersa, Džejms Harden se istakao sa 22 poena, šest skokova i osam asistencija, dok je Pol Džordž takođe postigao 22 poena. Kavaj Lenard je dodao 15 poena uz sedam skokova, dok je Ivica Zubac ostvario dabl-dabl sa 13 poena i 12 skokova.

Utakmica je bila izuzetno izjednačena od početka do kraja, ali su presudne bile dve trojke, prvo Maksi Klebera, a potom Dončića, koje su dovele Maverikse do prednosti od +9 na minut i po do kraja.

Iako su Klipersi uspeli da se približe na -3 u završnici, Kajri Irving je sa linije penala osigurao pobedu za Dalas.

Sledeći meč je zakazan za 27. april, a ovoga puta domaćin će biti ekipa iz Dalasa. Serija je trenutno izjednačena na 1-1, obećavajući napetu borbu u nastavku.