Derbi u Napulju prošao sjajno: Dva penala i četiri gola, za ravnopravnu podelu bodova!

Foto: Getty images

Fantastičan meč su u Napulju odigrali Napoli i Roma u okviru 34. kola Serije A. Susret je završen rezultatom 2:2 što je i bilo najrealnije kada se igra uzme u obzir.

Prvo poluvreme je proteklo izuzetno dinamično međutim izostale su ozbiljnije šanse, a bolji rival je bio domaćin koji je nakon uvodnog odmeravanja snaga pripretio preko Anguise koji je posle sjajnog prodora šutirao daleko od gola, da bi pred kraj prvog perioda Kvaračkelija sjajno šutirao, ali je njegov izuzetno jak udarac dobrom postavkom odbranio Mile Svilar.

U drugom poluvrememu je krenula prava fudbalska rapsodija sa obe strane, a goleadu je započeo Dibala sa bele tačke. Hesus je napravio prekršaj unutar šesnaest metara pa je Argentinac rutinski pogodio iako je čuvar mreže Napolija pogodio stranu.

Samo šest minuta je trajalo slavlje Rimljana, budući da je u 65. Kahuste proigrao Oliveiru koji je šutirao sa ivice šesnaesterca. Lopta se nezgodno odbila, poletela u vis i lobovala Svilara za izjednačenje.

Nisu se zaustavili “plavi” i krenuli su po vođstvo. Najpre je Svilar lepo zagradio ugao i telom sačuvao udarac Osimena, koji je ipak poentirao u 84. minutu kada je Kvaračkelija oboren u kaznenom, a Nigerijac je pogodio sa bele tačke.

Napoli je sa dva gola naplatio igru u prvom poluvremenu, međutim najpravednije je bilo da to učini i Roma za partiju u drugom, što se i desilo u 89’ mimutu kada je Abraham pogodio. Sudija je pokazao ofsajd, međutim VAR provera je pokazala da je sve regularno.

Do kraja nije bilo ozbiljnijih šansi, pa je Roma došla do petog mesta na tabeli koje ide u Ligu šampiona, s tim da ima dva boda više od Atalante koja ima meč manje. Napoli je osmi i moraće da se potrudi ako želi da prestigne sedmoplasirani Lacio koji sa pet bodova više drži mesto za Evropu.

U narednom kolu Napoli gostuje Udinezeu dok Roma u derbiju kola dočekuje Juventus.