ĐOKOVIĆ RUŠI REKORDE I KADA GUBI: Novi podvig srpskog tenisera!

Novak Đoković nastavlja da vlada teniskim svetom, započevši svoju 421. nedelju na vrhu ATP liste. Njegovo nedavno polufinale u Monte Karlu donelo mu je dodatnih 310 poena, čime je ukupno stigao do impresivnih 10.035 poena.

Razlika između Đokovića i drugoplasiranog Janika Sinera povećala se za 270 poena u odnosu na prethodnu nedelju, budući da je mladi Italijan akumulirao dodatnih 40 poena u Monte Karlu, sada imajući ukupno 8.750 poena. Ova razlika praktično osigurava Đokoviću još najmanje mesec dana na čelu svetske liste.

Do kraja sezone na šljaci, Novak brani još 2.225 bodova, dok Sinjer brani 225, što znači da će rezultati na Rolan Garosu imati značajan uticaj na trku za svetskog broja jedan pred Vimbldon. Na trećem mestu nalazi se Karlos Alkaras sa 8.645 bodova, mada ga nećemo gledati narednih dana u Barseloni pošto je odlučio da odustane od takmičenja.

Danil Medvedev je zadržao četvrto mesto, dok je finalista Monte Karla Kasper Rud napredovao za četiri pozicije, skočivši sa desete na šestu poziciju sa 4.025 bodova.

Najveći skok na listi zabeležio je šampion turnira u Monte Karlu, Grk Stefanos Cicipas. Njegov treći trijumf na ovom turniru doneo mu je povratak u Top 10, sada zauzimajući sedmo mesto sa 3.995 poena.

U Top 10 još su se našli Andrej Rubljov, Hubert Hurkač i Grigor Dimitrov.

Što se tiče srpskih tenisera, Laslo Đere beleži pad za jedno mesto, sada se nalazi na 35. poziciji sa 1.185 bodova. Dušan Lajović je sa 56. pozicije pao na 59, dok Miomir Kecmanović, iako ima bod manje, napredovao je za šest pozicija.