MELOUN POZITIVAN PRED PLEJ-OF: Timska hemija je na prvom mestu!

Košarkaše Denver Nagetsa očekuje nekoliko dana odmora pre nego što započnu plej-of seriju u NBA ligi.

Nagetsi su završili regularni deo sezone pobedom na gostovanju u Memfisu rezultatom 126:111, čime su osigurali drugu poziciju u Zapadnoj konferenciji. Ova pozicija donosi im okršaj sa pobednikom duela između Nju Orleans Pelicansa i Los Anđeles Lejkersa u prvom kolu doigravanja na Zapadu.

Trener Majkl Meloun već ima plan za naredne dane.

„Neka svi ostanu kod kuće, odmore se, budu sa porodicama, neka rade šta god je potrebno. I onda ćemo u utorak možda imati neku vrstu dana za razvojne igrače. I okupiti se da gledamo taj meč Lejkersa i Nju Orleansa“, izjavio je Meloun. Taj meč u Nju Orleansu je na programu u sredu u 1:30 po srednjeevropskom vremenu.

Majkl Porter i Nikola Jokić su istakli da niko u Denveru nema posebne želje po pitanju protivnika u plej-ofu. Međutim, Meloun vidi drugu prednost u tome što su drugi u konferenciji. „Kada ste drugi, mnogo brže saznate ko će vam biti protivnik nego kada ste prvi, tako da to svakako pomaže“, dodao je trener Nagetsa.

Iskusni Redži Dežkson ističe da će biti zabavno, ali i korisno gledati meč Pelikansa i Lejkersa. „Verovatno ćemo se okupiti, gledati i pokušati malo da se opustimo u isto vreme. Da na neki način pratimo protivnika, ali uz neku vrstu opuštanja. Da gradimo drugarstvo i sve to u opuštenom tonu“, zaključio je Džekson.