Đurović: Frustrirajuće za gledanje, nema prekršaja kod drugog gola Zvezde

Foto: Sportski žurnal

Rade Đurović, bivši fudbalski sudija, bio je krajnje surov kada je u pitanje ponašanje fudbalera Partizana, a posebno je akcenat stavio na reakciju odbrane kod gola Endiajea za poravnanje rezultata – 2:2.

On je u objavi na društvenoj mreži tviter izneo svoj stav o situaciji kada je Zvezdin napadač bio snalažljiviji u odnosu na Markovića, dok crno-beli tvrde da je to bio faul Zvezdine devetke.

Ovo postaje frustrirajuće gledati, naročito način na koji se ponašaju i igraju igrači. Mislim da bi odbrambeni igrač trebalo da objasni svojim saigračima i navijačima zašto je teatralno pao na prvi dodir sa napadačem. Da je bio pravi sportista i ostao u duelu, onda bi napadač bio primoran da napravi faul jakog intenziteta i ne bi bilo dileme da li je prekršaj ili bi odbrambeni igrač stigao prvi do lopte. Ovako, stava sam da ne treba da se svira prekršaj, samo bih voleo da se primenjuje isti kriterijum za sve. Da li bi bilo tako? Nisam siguran, ali nije čudo što posle toga ne mogu naše ekipe da se snađu u Evropi i treba im puno vremena da se priviknu na drugačiji kriterijum – napisao je Đurović.