Dubočica u društvu koje brine za opstanak

Foto: Glas Podrinja

Kada se završi današnja poslednja utakmica 30. kola regularnog dela prvenstva Mocart bet Prve lige Srbije  (OFK Vršac – Tekstilac, 16.00), biće i definitivno poznato  ko će sa koje pozicije u plej-of, odnosno u plej-aut. Tabela je već podeljena na dva dela.

Poznato je da će u doigravanje za pozicije koje vode u Super ligu i baraž za popunu elitnog ranga: OFK Beograd, Jedinstvo, Inđija, Tekstilac, Smederevo, Radnički (SM), Mačva i Grafičar. U slučaju pobede nad OFK Vršacem, Tekstilac će zameniti mesto sa Inđijom, pa će on sa trećeg mesta u doigravanje. U slučaju remija ili poraza, ostaće na sadašnjem četvrtom mestu.

Kada je reč o klubovima koji će se boriti za opstanak u društvu prvoligaša tu grupu čine: Dubočica, Metalac, Kolubara, Mladost GAT. Sloboda, Novi Sad i Radnički (NB). Ostaje jedina nepoznanica na kojoj poziciji će Vrščani da završe regularni deo. Ako pobedi ili odigra nerešeno, OFK Vršac će na tabeli preskočiti Metalac i Kolubaru, a u slučaju nerešenog rezultata ostaće na sadašnjem 12. mestu.

Kada je reč o poslednjem kolu regularnog dela prvenstva, svakako da je najveći gubitnik Dubočica. Porazom na Ubu od Jedinstva (0:2), klub iz Leskovca je skliznu na deveto mesto i sa te pozicije će u doigravanje. Tako su izabranici trenera Miodraga Anđelkovića, od ekipa koja je pre starta trke za bodove, ubrajana u kandidate za plasman u najviši rang, došla u poziciju da strepi za status. Ako je za utehu, prvoligaš sa juga Srbije, ima najbolju startnu potziciju, a 41 bod im daje realne šanse da se spasu najgoreg.