SRPSKA LIGA „VOJVODINA“: Porazom u Pančevu Sloven skliznuo sa trona

Foto: Pančevačke novine

Porazom od Dinama 1945 fudbaleri Slovena su izgubili lidersku poziciju. Gol koji su primili u petom minutu sudijske nadoknade, koštao ih je gubitka bodova u duelu sa Pančevcima, koji su slavili zahvaljujući spretnosti Deibašića koji je uspeo da bukvalno u poslednjim trenucima obezbedi pobedu „brzom vozu“.

Posrtanje konkurenta u trci za Prvu ligu, na najbolji mogući način je iskoristio Železničar iz Inđije, koji je pred svojim navijačima bio siguran u meču sa Borcem iz Šajkaša (2:0).

Od ostalih utakmica posebnu pažnju privukli su okršaji timova koji vode bitku za opstanak.  Jedinstvo iz Stare Pazove je ostvarilo minimalac na gostovanju kod već otpisane OFK Bačke.  U derbiju začelja Tisa je savladala Hajduk iz Kule  i na taj način povećala šanse za opstanak u Srpskoj ligi „Vojvodina“.  I drugi klub iz Rume se proveo kao bos po trnju. Prvi maj nije uspeo da se odupre gostima iz Novih Banovaca, koji su do tri boda stigli sa zavidnom efikasnošću – 4:1.

Rezultati 23. kola: Kabel – Naftagas 3:0, Dinamo 1945 – Sloven 1:0, Tisa – Hajduk 1912  2:1, Podunavac – OFK Kikinda 2:0, Železničar (I) – Borac (Š) 2:0, Prvi maj – Omladinac 1:4, Radnički (Z) – Bečej 1:0, OFK Bačka – Jedinstvo (SP) 0:1.