Rukomet, Super B liga plej-of: Kikinda i Kolubara poveli u seriji

Foto: RK Kolubara

Odigrane su prve utakmice plej-ofa za ulazak u Superligu rukometaša. Kolubara je savladala Inđiju rezultatom 29:22, dok je Kikinda bila uspešnija od Crvenke 35:33.

Lazarevačke „krtice“ su na krilima golmana Stefana Martinovića i raspoloženih strelaca Vukašina Vujoševića i Luke Mikića (obojica postigla po 7 golova), savladali goste iz Inđije koji su ovoga puta igrali u zeleno-crnim dresovima, dok je sastav trenera Aleksandra Marjanovića, izabrao belu garnituru. Hala u Lazarevcu je bila punijanego inače, pa su domaćini uz podršku oko 800 gledalaca stigli do pobede u serji.

Samo na početku Inđija je stekla prednost od 3:1, da bi u daljem toku meča Kolubara bila sigurnija i posle izjednačenja (5:5), situaciju na terenu u rezultatskom smislu držala pod kontrolom. Imale su „krtice“ i osam golova prednosti, ali su gosti uspeli da smanje na minus pet i to je sve što im je pošlo za rukom.

U drugoj utakmici viđeno je više uzbuđenja i neizvesnosti. Kikinda je na kraju uspela da ostvari povedu nad Crvenkom koja se pokazala kao izuzetno neugodan rival.

Revanš utakmice u kojima su domaćini Inđija i Crvenka odigraće se u četvrtak 18.aprila.