Ženska kadetska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo

Foto: Sportal

Ženska kadetska odbojkaška reprezentacijqa Srbije izborila je plasman na Evropsko prvenstvo koje će se od 1. do 13. jula ove godine  održati u Rumuniji i Grčkoj. Biće ovo 12. uzastopno učešće naših kadetkinja na završnom turniru u ovom uzrastu.

Izabranice selektorke Danijele Kijac Vujović, vizu za EP su ostvarile na osnovu činjenice da su jedna od četiri najbolje drugoplasirane ekipe. Naše kadetkinje su u Grupi B čiji su se mečevi druge runde kvalifikacija odigrali u Vrnjačkoj Banji, takmičenje završile na drugom mestu iza Holandije koja je u borbi za prvo mesto ostvarila pobedu rezultatom 3:2 u meču koji trajao duže od dva sata. Već sada je poznato da su srspke kadetkinje bolje od vršnjakinja iz Litvanije, što je ispostavilo se na kraju, bilo dovoljno za plasman na EP.

Naša selekcija je imala i peh, jer se na zagrevanju pred početak utakmic epovredila Mia Ćirić, pa je lekarski tim naše reprezentacije odlučio da se ova devojka ne nađe u sastavu.

Najbolja u kadetskom timu Srbije bila je Milana Stanković sa 12 zabeleženih poena,  a jedan manje imala je Mina Mihajlović. Magdalena Obućina i Anđela Tadić su imale po deset ostvarenih poena.

Na prethodnih dvanaest Evropskih prvenstava, naše kadetske selekcije su osvojile tri srbrne i isto toliko bronzanih medalja.