Duljaj se vraća na klupu u derbiju – Šta to znači za crno-bele?

Foto: Starsport

Partizan će, nakon suspenzije za vikend, u derbiju u Kupu predvoditi ponovo Igor Duljaj.

Albert Nađ je dao svoj maksimum da zameni stratega crno-belih na prethodnom meču ali ipak nije uspeo da spreči poraz od 3: 2. U sredu će dulje imati priliku da nastavi nepobedivi niz koji je započeo 20 decembra prošle godine kada je savladao baharovu Zvezdu sa 2: 1 a nastavio na 172. Ligaškom derbiju u kom je predvodio tim do 2: 2.

Suprotno od onoga što smo navikli prethodnih godina Večiti derbi je izuzetno zanimljiv i izuzetno efikasan kada se pogledaju golovi ali svakako treba pohvaliti veliku borbenost oba stratega Partizana koji na izuzetno korektan način predvode klub bez nepotrebnih svađa i incidenata, uz izuzetno gospodsko ponašanje.

Povratak dulje je na klupu će doneti Partizanu izuzetnu borbenost i „vatrenu“ podršku sa klupe na koju smo navikli tokom prethodnih mečeva pa će verovatno igrači biti još motivisaniji, uz dužno poštovanje Nađu, nego što su bili prošlog vikenda. Svakako će i on, verovatno, biti prisutan u ulozi pomoćnog trenera te Partizan neće oskudevati kada je stručnost i taktika u pitanju.

Igrački tim ne bi trebalo da izgleda ništa drugačije osim što će možda već u minutažu dobiti Mateuš Saldanja, ali nema sumnje da nas očekuje izuzetno stabilniji i staloženiji Partizan koji predvođen glavnim šefom stručnog štaba pokušava da osvoji trofej kupa i na pozitivan način privede kraju sezonu.

Crvena zvezda će, naravno, nastojati da ih spreči u tome, ali bez obzira na sve trebalo da ti veliko priznanje i Nađu i Duljaju zbog fer i korektnog pristupa i načina na koji vode svaki meč, uz vidno poštovanje prema protivniku.