Duljaj: Zvezda je bila bolja, Partizan ima budućnost

Foto: Tanjug

Šef stručnog štaba fudbalskog kluba Partizan, Igor Duljaj je izneo svoje utiske nakon poraza svog tima u večitom derbiju 0:2 u okviru polufinala Kupa Srbije.

-Fudbal se igra 90 minuta, mi smo samo prvih 25 bili bolji, a nakon prvog, naivno primljenog gola Crvena zvezda je preuzela inicijativu. Mi smo morali da rizikujemo u drugom poluvremenu i samim tim smo dali više prostora za kontre, međutim imali smo par igrača koji su zaustavljali sve napade i fantastičnog golmana Jovanovića. Izuzetno teško je igrati protiv Crvene zvezde dva puta u četiri dana na stadionu „Rajko Mitić“ –počeo je Duljaj.

Ponosan je na mladost ekipe i potencijal koji imaju.

-Moj status u klubu je pod znakom pitanja još od prvog dana. Na ljudima je iz kluba da se bave mojim statusom, najvažnije mi je šta ostavljam sledećem treneru, ekipu koja ima potencijal. Ako danas pogledamo igrače poput Kovačevića koji ima 19 godina, Goh 22, Severina 23, Baždar 20 godina… To su igrači koji imaju sadašnjost i budućnost, a vreme će pokazati da li je to bio ispravan put.

Od transfera se živi, nema alibija za drugi deo sezone.

-Ovaj klub živi od prodaje igrača i transfera. Hteli ili ne taj potez je morao da se napravi u zimskom prelaznom roku. Otišla su veoma dva važna igrača kao što su Ilić i Belić, ali to ne treba da bude nikakav alibi. Ima tu stvari koje su krenule od početka loše, a prve su pripreme koje smo proveli na mestu na kom nismo trebali, gde klub poput Partizana ne sme da trenira i ne zaslužuje takav tretman. Postoje mnoge stvari koje su uticale koje su se dešavale pre samog susreta danas. 

Akcenat je bacio na novinare, koji moraju da izveštavaju kako treba i da pružaju tačne ingormacije.

– Vi ste ti novinari, čije je pero izuzetno oštro. VI morate da kritikujete ako neko radi nešto loše, ali isto tako da date pravu sliku onoga što se dešava na utakmici. Ljudi čitaju vaše tekstove, vas prate, uvek očekujete od nas da kažemo nešto, da ispadnemo nezadovoljni, kako mi „grmimo“. Mi smo samo živa bića, koja mogu da pogreše, ali morate da pišete onako kako jeste, a ne da razni sudijski eksperti pričaju šta hoće. Nadam se da nisam nikog uvredio.

Nije imao poseban govor, samo je hteo još više da poigne ekipu pred meč.

-Ono što se ubičajeno priča. Da daju sve od sebe, da pruže maksimum, jer ako date dve od sebe niko vam neće zameriti. Uvek možete pogrešiti, ali ono što vam navijači ne mogu zameriti, to je ako se borite i ostavite srce na terenu. Nismo hteli da pravimo nikakv cirkus, jer Partizan ima svoju tradiciju, nismo mi ti koji ćemo kaljati instituciju derbija. To nisu radili drugi pre nmas, samim tim nećemo ni mi to da učinimo.

Veruje da će Baždar pokazati svoj potencijal.

-Odgovor će pokazati vreme, gde će Baždar završiti u narednom periodu. Svako vredi onoliko koliko je neko spreman da plati. Imali ste Ilića i Belića, sada verujem da će i on iskoristiti svoju priliku. Iskoristio je povredu Saldanje, čekao svojih pet minuta. Vredno je radio, ne znam tačan podatak koliko je golova postigao, ali sasvim dovoljno da su ga primetili klubovi, te se nadam da će napraviti jedan dobar transfer.

Aranđel Stojković ciljano nije bio u prvoj postavi.

-Predstoji nam važna utakmica u nedelju. Naravno da je svaka sledeća bitna, ali u nedelju imamo meč koji može mnogo toga da reši. Odlučili smo da ga odmorimo i da spreman dočeka naredni susret. On je nastupao za tim protiv kog ćemo igrati naredno kolo i eto mogu reći biće jedan od 11 igrača koji će istrčati na teren. 

O sudijama ponovo nije hteo da priča, ističe opet da su novnari ti koji moraju da utiču.

-Već sam rekao da je to najviše posao za novinare. Da neterate druge da pišu onako kako jeste. Uvek će se moje i Milojevićeve reči gledati navijački, dok ćete vi na ispravan način preneti sve. Na postavljeno pitanje nemam konkretan odgovor.

O novom ugovoru ne želi sada, već na kraju sezone.

-Naravno da bih voleo da ostanem sa ovom ekipom koja ima potencijal. Pre par meseci bilo je govora o mom novom ugovoru, rekao sam da nije sada vreme i da treba da se sačeka, jer je tim najvažniji. Kod mene je važna reč, a ne potpis. Da sam hteo mogao sam ga potpisati ranije, moram da vidim da li je uprava zadovoljna i navijači. Ukoliko vidimo da ima pozitivnih reakcija naravno da bih ostao, ali mislim da ova sezona prvo mora da se privede kraju – završio je Duljaj.