Duško Milanović za „Max Sport“: Ako neće Nađ, Duljaja može da menja bilo koji licencirani trener Partizana

Foto: MN sport

Albert Nađ menja Igora Duljaja na klupi Partizana na narednoj utakmici protiv Crvene zvezde. Nađ, neće na klupu u derbiju. Nađ može na klupu…

Ovo su samo neka od tumačenja kojima se bavi sportska javnost od trenutka kada je postalo jasno da šef stručnog štaba Partizana Igor Duljaj, zbog nagomilanih žutih kartona, neće moći da predvodi tim na predstojećem meču sa Crvenom zvezdom. Možda ova tema ne bi bila toliko aktuelna da na redu nije najveća utakmica srpskog fudbala…

Ali, šta je prava iistina oko statusa Alebrta Nađa i toga, da li može ili ne može na klupu Partizana?

Stvar je više nego jasna, Nađ je licencirani trener Partizana, u ovom trenutku on je prvi pomoćnik šefa stručnog štaba, tako da može da predvodi crno-bele na narednom derbiju – objašnjava za „Mas Sport“ Duško Milanović, generalni sekretar Organizacije fudbalskih trenera Beograda.

Da li je Nađ jedini trener koji u ovom trenutku može da zameni Duljaja?

I tu su propisi sasvim jasni – nastavlja Milanović. – Igrora Dulja, konkretno u ovom slučaju, može da menja bilo koji licencirani trener Partizana.

Da li to znači da recimo, i trener omladinskog tima može na klupu?

Može i trener omladinaca i trener kadeta. Ali, jedno ograničenje ipak postoji. Bilo ko da preuzme ulogu trenera, to može da obavlja samo u dve naredne utakmice, već za narednu to bi morao da bude licencirani šef stručnog štaba.

Na kraju sekretar strukovne organizacije trenera Beograda pojašnjava?

U ovom slučaju, jasno je da će Duljaj moći da predvodi Partizan već na sledećoj utakmici za bodove, pa su crno-beli potrošili samo jedan bonus, kada je šefa stručnog štaba manjao neki od pomoćnika, odnosno, licenciranih trenera iz kluba – zaključio je Milanović.