DRČELIĆ SVESTAN NEUSPEHA U EVROLIGI, ALI VERUJE U TITULU: Nebojša Čović radi odličan posao, računi se svode na kraju!

Nebojša Čović najavio je Željka Drčelića kao budućeg predsednika Crvene Zvezde , ističući breme velike odgovornosti i posebne medijske pažnje koje će pratiti tu funkciju.

Drčelić, trenutno na poziciji prvog čoveka Upravnog odbora, prenosi da su imali sastanak nakon utakmice sa Efesom gde je naglašeno da trener Janis Sferopulos i kompletna ekipa imaju apsolutnu podršku.

“Bio je sastanak samo posle Efesa i to sastanak na kome smo svi prisustvovali i analizirali šta se desilo u Istanbulu. Trener i igrači imaju imaju potpunu podršku svih nas. Nije tačno da je Čović pretio da će leteti glave i da se raspravljao sa trenerom Sferopulosom”, rekao je za Drčelić i dodao:

“Mislim da Nebojša Čović radi odličan posao, koji nije nimalo lak. Crvena zvezda je klub koji prati milionska armija navijača i očekivanja su ogromna. Znate sa čime smo se sve suočavali u prvom delu sezone, već smo saopštili da nismo zadovoljni rezultatima u Evroligi. Znate i sami neke okolnosti na koje nismo mogli da utičemo. Na kraju krajeva osvojeni kup Radivoj Korać, imamo prednost domaćeg terena u ABA ligi. Računi se svode na kraju. Svi mi iz uprave verujemo u tim”.

Nebojša Čović je u razgovoru za Meridian sport izrazio podršku Drčeliću kao svom potencijalnom nasledniku, ističući odgovornost i obavezu koju nosi funkcija predsednika Upravnog odbora.

“Moja funkcija je po statutu kluba već izuzetno odgovorna i obavezujuća. U klubu sam zvanično pet meseci i već sam aktivno uključen u sva dešavanja. Verujem da znate da je predsednik Upravnog odbora izuzetno odgovorna pozicija posebno u klubu veličine Crvene zvezde. Izjavu predsednika kluba sa kojim izuzetno dobro sarađujem vidim samo kao kompliment i dodatnu obavezu. Pritiska nema, nemetnuo sam ga sam sebi, jer sam takav čovek, jer želim da Crvena zvezda pobeđuje i bide uspešna. Cilj svih nas u klubu je uspeh”, zaključio je Drčelić.