Žarko Đurović za „Max Sport“: Sad je vreme za lepu Zvezdinu pobedu!

Foto: Mondo

Jedan je od fudbalera koji je odigrao nekoliko utakmica protiv najvećeg rivala, imao priliku da postigne gol, da se raduje pobedama, ali i da oseti gorčinu poraza. Kasnije, bio je i deo stručnog štaba sa Robertom Prosinečkim u duelima sa Partizanom. Žarko Đurović, nekadašnji motorino crveno-belih sa nestrpljenjem očekuje 173. okršaj velikana sa Topčiderskog brda.

Da mogu, rado bih na teren da završimo posao – uz svom stilu će popularni Žare. – Izađeš i pokažeš ko je gde.

Optimizam Vas nikada nije napustio?

Šta ćeš bez optimizma na terenu, to je prvo što moraš da pokažeš. Onda uzmeš loptu i odigraš kako treba, kako mora…

Derbi mečevi su ipak posebna priča?

Svi koji smo bar jednom odigrali tu utakmicu vrlo dobro znamo šta znači utakmica sa Partizanom. Nema tu mnogo pravila, ali ovoga puta sam baš optimista. Ma, nemam dilemu. Zvezda je favorit. Prošli put su se komšije dobro provukle. Iz bukvalno dva šuta su nam dali dva gola, a Zvezda je trebalo da slavi po svim parametrima. Zato je sada prava prilika da se vidi ko je gde. Iskreno, očekujem jednu lepu pobedu. Ne bih da prognoziram rezultat, ali kažem, sa nekoliko lopti u njihovoj mreži.

Pored domaćeg terena na strani vašeg kluba je i plasman na tabeli, bolja forma…

Slažem se, ali pre svega, sastav trenera Vladana Milojevića, kao celina deluje sigurnije. Zvezdin vezni red može da drži loptu do ponedeljka, da kontroliše igru. Drugo, Partizan slabo brani prekid, nema ih nigde.

Gde po Vama preti opasnost Ivaniću, Kangi i drugovima?

Ne vidim gde komšije mogu da ih ugroze. Natho? Evo, ja se prijavljujem da ga čuvam. Pa, u ovim godinama mogu više od njega da pretrčim! Uostalom, brzo će subota. Živi bili pa videli – do kraja optimista je ostao Žarko Đurović, nekada neumorna radilica crveno-belih.