MOŽE LI REAL DO OSVETE U MANČESTERU: Da li će Bajern opravdati ulogu favorita?

Fudbaleri Mančester Sitija dočekuju ekipu Real Madrida u revanš susretu četvrtfinala Lige šampiona, zakazanom za 21:00 čas. Prva utakmica u Madridu donela je fudbalski spektakl, a očekuje se da duel u Mančesteru bude pun atraktivnih momenata, preciznih dodavanja, taktičkih nadmudrivanja i intenzivne borbe na terenu. Nakon neizvesne prve utakmice koja je završena rezultatom 3:3, obe ekipe imaju jednake šanse za plasman u polufinale.

Ekipa Pepa Gvardiole se nada da će ponoviti uspeh iz prošle sezone, kada su nakon nerešenog rezultata u gostima (1:1), ostvarili ubedljivu pobedu kod kuće od 4:0 protiv Reala.

Ipak, Real Madrid, pod vođstvom Karla Ančelotija, nikada ne treba potcenjivati, s obzirom na njihovu bogatu istoriju i rekordnih 14 titula u Ligi šampiona. Ančeloti veruje u kvalitet svog tima i želi da ispravi greške iz prethodne utakmice.

Siti i Real će odigrati svoj 14. međusobni susret od 2012. godine, pri čemu engleski tim ima pet pobeda, španski četiri, uz isti broj remija.

U uvodnim minutima revanša videće se da li će Real Madrid biti opterećen prošlogodišnjim porazom u polufinalu, dok će domaći tim nastojati da pokaže odlučnost i dominaciju koja ih prati tokom poslednjih 27 mečeva bez poraza u svim takmičenjima.

Pep Gvardiola ističe da njegov tim ne sme da se oslanja na prošlogodišnji trijumf, već mora da pruži maksimum i pokaže odlučnost na terenu. S druge strane, Ančeloti veruje u kvalitet svog tima i sposobnost da ostvari pozitivan rezultat.

U drugom meču četvrtfinala, fudbaleri Bajerna dočekuju Arsenal, sa početkom u 21:00 čas. Očekuje se uzbudljiva utakmica, s obzirom na performanse oba tima u prethodnom duelu. Arsenal je pokazao inicijativu u prvom meču, ali je Bajern uspeo da izjednači i stigne do povoljnog rezultata pred revanš. Siti i Real Madrid traže put ka polufinalu, dok će Bajern i Arsenal voditi borbu za prolazak među četiri najbolje ekipe u Ligi šampiona.