Zoran Milinković za „Max Sport“: Partizan bez prava na kalkulaciju u derbiju

Foto: Sportal

Pratiće se predstojeći 173. večiti derbi i van granica Srbije. Posmatraće se duel Crvene zvezde i Partizana i u dalekoj Saudijskoj Arabiji. U ovoj azijskoj zemlji,trenerski hleb trenutno zarađuje i Zoran Milinković, nekadašnji trener crno-belih, koji je klub iz Humske 1 u dva navrata predvodio u derbiju, a jednom iz tih duela ekipu doveo do šampionske titule.

Ostalo je zapisano da sam ostvario remi i poraz. Pamtim i jedno i drugo, ali ta utakmica koja se završila nerešeno, ispostavilo se kasnije, donela nam je šampionsku titulu – kaže na početku razgovora za „Max Sport“ Milinković.

Kakva su Vaša očekivanja pred utakmicu koja sledi?

Derbi, to je nešto posebno. U tih 90 minuta svašta stane i što ste očekivali, a često i ono što niste mogli da previdite. Detalji odlučuju. Praznik, svetkovina u pravom smislu te reči.

Zvezda je u prednosti sa bodovima , igra pred svojim navijačima…

Naravno da je nabrojano prednost crveno-belih, ali čak ni to nekada ništa ne znači. Kažem, derbi je takav da nekada pravila bukvalno nepostoje.

Šta očekujete od kluba na čijoj ste klupi sedeli?

Očekujem da se uzdigne iz trenutne situacije. Možda je baš ovo prilika za tako nešto. Iskreno, Partizan nema previše izbora. Mora da igra na pobedu, nema tu prostora za kalkulisanje. Moji crno-beli samo pobedom mogu da profitiraju. Verujem da mogu to i da ostvare.

Koliki je peh što trener Igor Duljaj neće moći da sedi na klupi u derbiju?

Bez svake sumnje ogroman. Imam određeno iskustvo, jer na primer, kada nešto ne ide na terenu kako treba, igrači su ti koji očima traže kontakt sa trenirom. Drugo, znamo kakav je pristup Duljaja tim utakmicama  i zato smatram da je velika šteta što neće biti uz ekipu. Mada, verujem da će on već pronaći neki način za komunikaciju.

Reč-dve o Crvenoj zvezdi?

Daleko sam od zbivanja, ali ono što pratim ukazuje da tim kolege Milojevića nije bez razloga na prvom mestu. Vidi se klvalitet, disciplina u igri… Pohvale, ali voleo bih da ovoga puta slavi Partizan – uz osmeh je poručio Zoran Kiza Milinković, nekadašnji kormilar kluba iz Humske 1.